NBA liga

Boston svladao Miami u prvom susretu doigravanja, Tatum prvi strijelac

Hina

Foto Instagram, Boston Celtics

Foto Instagram, Boston Celtics

Uoči posljednjih 12 minuta susreta Boston je imao čak 32 poena prednosti.



BOSTON Košarkaši Bostona, najbolja momčad osnovnog dijela sezone, pobijedili su na domaćem parketu Miami 114-94 u prvom susretu prvog kruga doigravanja NBA lige.


Boston je u reprizi prošlosezonskog finala Istočne konferencije veliki favorit, a jedan od razloga je što za momčad s Floride ne može zbog ozljede igrati najbolji njihov igrač Jimmy Butler.


Boston je na poluvremenu imao 15 poena razlike, a svaka dvojba s ovog ogleda nestala je tijekom treće četvrtine. Uoči posljednjih 12 minuta susreta Boston je imao čak 32 poena prednosti.




Jayson Tatum je s 23 poena bio prvi strijelac Bostona, a ‘triple-double’ je upotpunio s po deset skokova i asistencija. Derrick White je dodao 20 poena, Kristaps Porzingis 18, a Jaylen Brown 17 uz osam skokova. Najbolji je u gostujućem sastavu bio Bam Adebayo s 24 poena i šest skokova.


Dalje će proći momčad koja prva ostvari četiri pobjede, a pobjednika u drugom krugu doigravanja na Istoku čeka bolji iz susreta Clevelanda i Orlanda u kojem je Cleveland poveo 1-0.