Loš start

Borna Sosa ostao bez trenera, Matarazzo i Stuttgart prijevremeno raskinuli ugovor

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Matarazzo, rođen u New Jerseyju, postao je trener Stuttgarta u prosincu 2019., dok je taj klub još bio drugoligaš sa sjajnom poviješću peterostrukog njemačkog prvaka, no posljednji put davne 2007.



STUTTGART Pellegrino Matarazzo više nije trener njemačkog bundesligaša Stuttgarta, potvrdio je klub u ponedjeljak kasno poslijepodne.


Četrdesetčetverogodišnji Amerikanac talijanskog podrijetla i Stuttgart su prijevremeno raskinuli ugovor koji ga je za klub vezivao do 2024. godine. Matarazzo, rođen u New Jerseyju, postao je trener Stuttgarta u prosincu 2019., dok je taj klub još bio drugoligaš sa sjajnom poviješću peterostrukog njemačkog prvaka, no posljednji put davne 2007.


U posljednjoj sezoni Bundeslige 2021/22 Stuttgart je za dlaku izbjegao ispadanje zbog gol-razlike. No postavi iz Mercedes-Benz Arene u novoj sezoni ne ide po planu jer nakon devet kola, crveni iz Stuttgarta jedini nisu upisali niti jednu pobjedu u Bundesligi. Trenutno su na pretposljednjem, 17. mjestu, a lošiji je samo Bochum.




Za Stuttgart igra hrvatski reprezentativac Borna Sosa.