Odličan meč Hrvata

Borna Ćorić uvjerljivo svladao Lajovića za četvrtfinale ATP turnira u Rotterdamu

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Koliko je uvjerljiv bio najbolji hrvatski tenisač svjedoči i podatak da je pobjednika nad prvim nositeljem i trećim tenisačem svijeta Rusom Danilom Medvjedevim ostavio bez ijedne prilike za 'break', dok je od svojih osam iskoristio četiriROTTERDAM Borna Ćorić (ATP – 26.) je u trećem nastupu na ATP turniru serije 500 u Rotterdamu po prvi put prošao do četvrtfinala, nakon što je u četvrtak u dvoboju drugog kola na vrlo uvjerljiv način svladao srpskog tenisača Dušana Lajovića (ATP – 27.) sa 6-3, 6-2 za samo 72 minute igre.


Koliko je uvjerljiv bio najbolji hrvatski tenisač svjedoči i podatak da je pobjednika nad prvim nositeljem i trećim tenisačem svijeta Rusom Danilom Medvjedevim ostavio bez ijedne prilike za ‘break’, dok je od svojih osam iskoristio četiri.


Razlika između dvojice tenisača postala je vidljiva i nepremostiva za posljednjeg pobjednika umaškog ATP turnira, 30-godišnjeg Lajovića od sredine prvog seta, kad je Ćorić od zaostatka 2-3 nanizao sedam gemova te tako osvojio prvu dionicu (6-3) i poveo s 3-0 u drugom setu.
Ćorić je za kraj, u osmom gemu drugog seta, još jednom oduzeo servis Lajoviću i zapečatio prolaz u svoje prvo četvrtfinale u Rotterdamu.


Najboljeg hrvatskog tenisača tamo čeka Japanac Kei Nishikori (ATP – 45.) koji je u prva dva nastupa svladao predstavnike nove generacije, Kanađanina Felixa Auger-Aliassimea i Australca Alexa De Minaura. U jedinom dosadašnjem međusobnom dvoboju Nishikori je svladao Ćorića 2015. na ATP turniru u Tokiju.


Dvoboj Ćorić – Nishikori na rasporedu je u petak, s početkom u 19.30 sati.