Najbolji hrvatski tenisač

Borna Ćorić ostvario plasman u polufinale Rotterdama, uzvratio Japancu za poraz iz Tokija

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Ćorić je protiv nekadašnjeg četvrtog igrača svijeta odigrao odličan dvoboj u kojemu je svaki igrač po jednom gubio seris u svakom setu, pa je pobjednik odlučivan u "tie-breakovima"



ROTTERDAM Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u polufinale ATP turnira u Rotterdamu nakon što je u četvrtfinalu svladao Japanca Keija Nishikorija sa 7-6 (2), 7-6 (4) nakon dva sata igre.


Bio je ovo drugi međusobni susret Ćorića i Nishikorija, a naš je igrač uzvratio Japancu za poraz iz Tokija 2015.


Ćorić je protiv nekadašnjeg četvrtog igrača svijeta odigrao odličan dvoboj u kojemu je svaki igrač po jednom gubio seris u svakom setu, pa je pobjednik odlučivan u “tie-breakovima”.




U prvom setu Ćorić je odmah u prvoj igri bio suočen sa 0-40, no izvukao se s pet uzastopnih odličnih servisa, no kod rezultata 2-2 izgubio je igru na svoj početni udarac dvostrukom servis pogreškom. Srećom, odmah u sljedećoj igri je vratio “break”, da bi sjajno odigranim “tie-breakom” riješio prvu dionicu u svoju korist.


Razdoblje odlične Ćorićeve igre nastavilo se i početkom drugog seta kada je oduzeo servis Nishikoriju, propustio je 0-40, ali je iskoristio četvrtu “break-loptu” u gemu. Odmah potom po drugi je put u meču spasio gem u kojem je bio suočen sa 0-40, ali je prednost stečenu u prvoj igri ispustio kod svog vodstva od 2-1. Iako su oba igrača i u nastavku seta prijetila novim oduzimanjem servisa suparniku, do toga nije došlo pa se ponovno ušlo u “tie-break”.


Njega je bolje otvorio Ćorić koji je sjajnim passingom napravio “mini-break” odmah u prvom poenu, no nakon što je poveo sa 2-0 uslijedila su četiri uzastopna poena za Japanca. Srećom, Nishikori je tu stao jer je Ćorić osvojio posljednjih pet poena u susretu, dva nakon velikih pogrešaka Japanca, te stigao do polufinala.


Ćorićev suparnik u polufinalu koji će se igrati u subotu od 19.30 sati bit će bolji iz ogleda Mađara Martona Fucsovicsa i Amerikanca Tommyja Paula. Prvi polufinalni par čine Grk Stefanos Tsitsipas i Rus Andrej Rubljov.