Tenis

Borna Ćorić neprepoznatljiv u Torontu. Vukić slavio nakon samo 73 minute igre

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Ćorićev suparnik trebao je biti Bugarin Grigor Dimitrov, ali je otkazao nastup zbog ozljede leđa, a umjesto njega je u glavni ždrijeb ušao Vukić koji je izgubio u zadnjem kolu kvalifikacija



TORONTO Borna Ćorić (ATP – 15.) je nastup na turniru Masters 1000 serije u Torontu završio za samo 73 minute, koliko je trebalo Australcu Aleksandru Vukiću (ATP – 62.) za pobjedu 6-2, 6-3 nad hrvatskim tenisačem.


Ćorićev suparnik trebao je biti Bugarin Grigor Dimitrov, ali je otkazao nastup zbog ozljede leđa, a umjesto njega je u glavni ždrijeb ušao Vukić koji je izgubio u zadnjem kolu kvalifikacija. Iznenadnu priliku je 27-godišnji Australac iskoristio na najbolji način. Ostavio je Ćorića bez prilike za ‘break’ sve dok nije morao servirati za pobjedu. No, spasio je tu jedinu ‘break-loptu’, a onda s dva asa zaključio meč.


Koliko je 26-godišnji Zagrepčanin bio u lošem izdanju najbolje će pokazati podatak da je u prvom setu imao tek jedan ‘winner’ i čak 19 neiznuđenih pogrešaka.




Vukiću je ovo druga pobjeda u karijeri na turnirima Masters 1000 serije, a prvu je ostvario prije nešto manje od dvije godine, na jesenskom izdanju turnira u Indian Wellsu 2021.


Nastupi na kanadskom Mastersu nisu donijeli puno radosti Borni Ćoriću. U Torontu mu je učinak 2-3, a u Montrealu 2-4 i nikada nije prošao dalje od drugog kola.