Tenis

Borna Ćorić i Dennis Novak otvaraju dvoboj Hrvatske i Austrije u Centru Zamet, Pavića će zamijeniti – Dodig

Zlatko Horvat

Foto Mario ĆUŽIĆ/HTS

Foto Mario ĆUŽIĆ/HTS

Splićanin nije uspio sanirati ozljedu ramena pa je izbornik Vedran Martić obavio dvije izmjene. Jednu očekivanu, umjesto Marina Čilića uvršten je Nino Serdarušić, dok je Pavića zamijenio 38-godišnji Ivan Dodig



RIJEKA Borna Ćorić i Dennis Novak otvorit će sutra Davis Cup dvoboj Hrvatske i Austrije u Centru Zamet. Odlučeno je to ždrijebom u Palači Šećerane Muzeja grada Rijeke, na kojem je bio nazočan i Amerikanac David Haggerty, predjednik Međunarodne teniske federacije.


Haggerty je izvukao lopticu u kojoj je bila cedulja s Ćorićevim imenom i prezimenom, što je značilo da će Ćorić u 14 sati ovoriti dvoboj s drigim austrijskim tenisačem. U drugom dvoboju sastat će se Borna Gojo i Dominic Thiem, bivši prvi tenisač svijeta.


Drugoga dana u prvom dvoboju parova (13 sati) sastaju se Nikola Mektić i Ivan Dodig, koji je uvršten u momčad umjesto Mate Pavića, protiv Alexandera Eelera i Lucasa Miedlera. Splićanin nije uspio sanirati ozljedu ramena pa je izbornik Vedran Martić obavio dvije izmjene. Jednu očekivanu, umjesto Marina Čilića uvršten je Nino Serdarušić, dok je Pavića zamijenio 38-godišnji Ivan Dodig.




– Mate Pavić mi je još za vrijeme Australian Opena javio da je u problemima s ramenom pa smo pozvali Ivana Dodiga, koji je spremno uskočio – kaže izbornik Vedran Martić. – Čeka nas težak meč, u kojem je svaki meč otvoren. Pokušat ćemo dobiti svaki od njih. Bilo bi lakše da je Marin s nama, ali pokušat ćemo učiniti najbolje što možemo bez njega. Nije važno jesmo li favoriti ili ne, treba osvojiti tri boda.


Nedjelja donosi i veliki dvoboj Borne Ćorića i Dominica Thiema, a priču završavaju Borna Gojo i Dennis Novak.


Dvoboj Hrvatske i Austrije jedan od je 12 susreta kvalifikacija za završni turnir, na kojem su kao prošlogodišnji finalisti nastup osigurali branitelj naslova Kanada, Australija, te dobitnici pozivnice Italija i Španjolska.