Psihički problemi tenisačice

Boris Becker smatra da je karijera Naomi Osake u opasnosti: “I ja sam mrzio medije, ali moraš se naučiti nositi s time”

Portal Novilist.hr

Boris Becker/Foto REUTERS

Boris Becker/Foto REUTERS

Nakon njezina povlačenja s Roland Garrosa otvaraju se mnoga pitanja. Ako se ne može nositi s medijima u Parizu, Wimbledonu ili na US Openu, meni se čini da joj je karijera u opasnosti zbog psihičkih poteškoća - smatra proslavljeni tenisač



RIJEKA Nakon što je trenutno druga tenisačica svijeta, Naomi Osaka, odustala od Roland Garrosa zbog medijskog pritiska na njezino psihičko stanje, odnosno odbijanja sudjelovanja na konferencijama za medije, oglasili su se i brojni tenisači. Među ostalima, njezina kolegica Serena Williams joj je pružila podršku, ali je zato proslavljeni tenisač Boris Becker komentirao kako bi njezina karijera mogla biti u opasnosti.


Japanska je tenisačica prvo financijski kažnjena zbog odbijanja konferencije za medije, a onda je svih šokirala povlačenjem s turnira zbog prijetnji organizatora da će ju sami izbaciti.


– Čuo sam da je najavila bojkot medijskih aktivnosti i to je nešto što treba maksimalno ozbiljno shvatiti, osobito kad je riječ o tako mladoj djevojci. Nije se mogla nositi s pritiskom medija nakon poraza, ali to se u tenisu često događa i moraš se naučiti nositi s tim. Ja sam medije uvijek doživljavao kao dio posla – rekao je Boris Becker pojasnivši na što je mislio.


– Bez njih nema novca, nema ugovora, nema ni djelića onoga što inače dobivamo. Mrzio sam medije jer ni ja nisam volio razgovarati s novinarima, ali jednostavno sam morao. Nakon njezina povlačenja s Roland Garrosa otvaraju se mnoga pitanja. Ako se ne može nositi s medijima u Parizu, Wimbledonu ili na US Openu, meni se čini da joj je karijera u opasnosti zbog psihičkih poteškoća – smatra Becker.