LIGUE 1

Bordeaux uvjerljiv protiv Nice, u strijelce se upisao i bivši igrač Hajduka

Hina

Toma Bašić slavi nakon pogotka/Foto: REUTERS

Toma Bašić slavi nakon pogotka/Foto: REUTERS

Toma Bašić je u 87. minuti pogodio na asistenciju Traorea za konačnih 3:0 Bordeauxa u gostivanju kod Nice.



NICA Hrvatski nogometni reprezentativac Toma Bašić postigao je treći pogodak za Bordeaux u uvjerljivoj 3:0 (0:0) pobjedi ostvarenoj u 20. kolu francuskog prvenstva na gostovanju kod Nice.


Bivši igrač Hajduka je u 87. minuti pogodio na asistenciju Traorea za konačnih 3:0, nakon što su prije njega strijelci za gostujuću momčad bili Hwang (50′) i Baysse (75′). Bašić je bio u početnoj postavi, odigrao je cijelu utakmicu, a od 33. minute je igrao opterećen žutim kartonom.


U gostima je slavio i Rennes koji je s 2:1 svladao Brest golovima Bourigeauda (6′) i Greniera (76′) iz kaznenog udarca. Domaće je u vodstvo doveo Honorat već u trećoj minuti.




Strasbourg je osvojio sva tri boda pobijedivši Saint-Etienne kao domaćin s 1:0. Jedini strijelac bio je Ajourque u 29. minuti.


Nantes i Lens su odigrali neodlučeno 1:1. Poveli su domaći u 36. minuti, kad je Louza realizirao kazneni udarac. Bod Lensu donio je Kakuta pogotkom u 81. minuti.


Vodeći PSG ima 42 boda, dva više od Lyona koji ima utakmicu manje. Lille je treći s 39 bodova i također s utakmicom manje. U zoni ispadanja su Nimes s 15 bodova, Dijon sa 14 i Lorient sa 12, s time da zadnje dvije momčadi imaju jedan nastup manje.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore