Serie A

Bologna s igračem manje uspjela uzeti bod protiv Udinesea

Hina

Foto Instagram, Udinese

Foto Instagram, Udinese

Nikola Moro ostao je na klupi Bologne koja je četvrta na ljestvici sa 63 boda, dva manje od trećeg Juventusa, a pet više uz utakmicu više od pete Rome



BOLOGNA Nogometaši Bologne i Udinesea igrali su 1-1 (0-1) u susretu 34. kola talijanskog prvenstva.


Gosti, koji se grčevito bore za ostanak, poveli su krajem prvog poluvremena golom Payera (45+1), ali domaći su iako s igračem manje u nastavku uspjeli poravnati kada je vratar Udinesea Okoye pogrešno procijenio let lopte nakon što je Saelemaekers (78) izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane.


Nikola Moro ostao je na klupi Bologne koja je četvrta na ljestvici sa 63 boda, dva manje od trećeg Juventusa, a pet više uz utakmicu više od pete Rome, dok je Antonio Tikvić ostao na klupi Udinesea koji je ostao u zoni ispadanja, 18. sa 29 bodova, odnosno dva manje od 15. Verone, 16. Frosinonea i 17. Empolija koji kasnije u nedjelju gostuje kod Atalante.




Ranije u nedjelju milanski Inter proslavio je 20. naslov talijanskog prvaka, osvojen početkom tjedna, pobijedivši na San Siru Torino s 2-0 (0-0). Inter je pobijedio zahvaljujući dvostrukom strijelcu Turčinu Hakanu Calhanogluu (56,  60-11m), dok je Torino propustio dvije najveće prilike na utakmici, a obje je promašio Kolumbijac Duvan Zapata (15,17). Momčadi Ivan Jurića kod koje je Nikola Vlašić odigrao čitav susret odmoglo je i presudilo isključenje kamerunskog braniča Adriena Tamezea u 49. minuti.


Zahvaljujući ovoj 28. pobjedi u dosadašnje 34 utakmice, uz samo jedan poraz, Inter je dodatno povećao prednost ispred svoja dva velika rivala, Milana i Juventusa koji su u subotu međusobno odigrali 0-0. Momčad Simonea Inzaghija može potući nekoliko rekorda Serie A do kraja sezone, 26. svibnja, uključujući i onaj o najvećem razmaku između prvaka i drugoplasiranog, a on iznosi 22 boda između Intera i Rome 2006.-07.


Torino je ostao 10. sa 46 bodova.