NBA

Bojan Bogdanović ostvario najviše asistencija u karijeri, Steph Curry prestigao Reggieja Millera

Luka Medak

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

"Babo" nije imao toliko sjajnu šutersku večer, ali je uz 14 poena dodao sedam skokova i čak osam asistencija, što mu je rekord karijere, dok je Steph Curry zabio svoju 2562. tricu karijere i prestigao legendu Pacersa na drugom mjestu svih vremena.



RIJEKA Igrači Utah Jazza su u zadnje vrijeme u fenomenalnoj formi. Uvjerljiva pobjeda nad Golden State Warriorsima sada je već osma zaredom, što je trenutačno najduži niz u NBA ligi.


U toj pobjedi najbolji je bio Donovan Mitchell s 23 koša, sedam skokova i šest asistencija, ali ponovno mu je pomogao kolektivni doprinos suigrača. Među njima je i najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, koji nije imao toliko sjajnu šutersku večer, ali je uz 14 poena dodao sedam skokova i čak osam asistencija, što mu je rekord karijere. “Babo” je inače u ulozi egzekutora, a ne razigravača i u prosjeku ima tek 1,7 asistenciju po utakmici u karijeri, tako da je ovo veliko postignuće za Mostarca.


Na drugoj strani standardno najbolji bio je Steph Curry, koji je ubilježio 24 koša, sedam skokova i sedam asistencija, ali je i ubacio pet trica za ukupno 2562 u karijeri, čime je prestigao legendarnog Reggieja Millera na drugom mjestu najviše pogođenih trica u povijesti lige. Ispred zvijezde Warriorsa sada se nalazi još samo Ray Allen s 2973 trica u karijeri.




U subotu su na parket ponovno izašle i sve tri zvijezde Brooklyn Netsa. Durant, Irving, Harden i društvo uspjeli su svladati žilavi Miami i rekord karijere Bama Adebaya, koji je ubacio 41 poen uz pet skokova i devet asistencija. Netse je predvodio Durant s 31 košem, Irving je imao 28, a Harden samo 12, ali je s 11 dodavanja bio najbolji asistent momčadi.


Denver Nuggetsi pobijedili su Phoenix Sunse drugi put u dvije večeri, a obje su utakmice otišle u produžetke. Nakon što su u prvoj utakmici Nuggetsi uspjeli pobijediti nakon jednog produžetka, u ovoj su im trebala dva, a do trijumfa ih je vodio Nikola Jokić s 29 koševa i čak 22 skoka, što mu je rekord karijere, te šest asistencija.


Dario Šarić još jednom nije bio na popisu aktivnih igrača jer je u samoizolaciji.


Rezultati:


Detroit – Philadelphia 110:114
Brooklyn – Miami 128:124
Minnesota – New Orleans 120:110
Utah – Golden State 127:108
Chicago – LA Lakers 90:101
Dallas – Houston 108:133
Phoenix – Denver 112:120 (nakon dva produžetka)