Boćanje

Boćarski savez PGŽ-a proglasio najbolje za 2021. godinu: Bajrić, Šaban, Kastav i Čavle ŠB laureati

P. N.

NAJBOLJA SENIORSKA MOMČAD - BK Kastav

NAJBOLJA SENIORSKA MOMČAD - BK Kastav

Domaći Sveti Jakov klub s najviše nagrađenih, potom slijede boćarice Čavle-Škole boćanja



JADRANOVO Boćari Kastva najbolja su momčad, a ženski par Čavle-Škole boćanja Carrolina Bajrić i Nikol Marelja-Bošnjak najbolja ekipa u seniorskoj konkurenciji za 2021. godinu u izboru Boćarskog saveza Primorsko-goranske županije. Najbolji pojedinci u seniorskoj kategoriji očekivano su Karlo Šaban (Sveti Jakov) i Carrolina Bajrić (Čavle-Škola boćanja).


– Jako sam sretna i zadovoljna te ponosna na sebe i svoje uspjehe. Svaka nagrada je potvrda za uspješan rad, ali i motivacija za daljnji trud i napredak. Nadam se da će biti takvih nagrada i za ovu godinu – rekla je najbolja seniorka Carrolina Bajrić.


Svečanost proglašenja najboljih održana je na boćalištu Svetog Jakova u Jadranovu, a prisustvovala je i Jasminka Citković, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu. Očekivano, s obzirom na to da je domaći Sveti Jakov klub s najviše nagrađenih, a potom boćarice Čavle-Škole boćanja.




U juniorskoj ekipnoj konkurenciji slavili su Lovro Šipek i Filip Klarić (Sveti Jakov), koji je ponio i titulu najboljeg juniora, dok je Dora Fućak (Čavle-Škola boćanja) najbolja juniorka. Ivan Načinović i Ivan Šokić (Vargon) najbolji su u ekipnoj kadetskoj konkurenciji, dok su Načinović i Wendy Vukelić (Čavle-Škola boćanja) dobili priznanja i za najperspektivnije pojedince kadetskog uzrasta.


Matetić i Kružić


Vjekoslav Matetić, trener Svetog Jakova, najbolji je sportski djelatnik za prošlu godinu, a Nenad Juričić najbolji je sudački djelatnik.


– Svaka nagrada je draga, tako i ova. Zadovoljan sam i ponosan, posebno na svoje dečke, koji su dobili veliki broj priznanja. Nagrade su pokazatelj da su naši rezultati i rad prepoznati – rekao je Matetić, koji je drugu godinu zaredom ponio istu titulu.


Milorad Kružić (BKOSI Pulac) zaslužio je titulu najboljeg sportaša u kategoriji osoba s invaliditetom.


Milivoj Jovanović i Jasna Granić-Ranić primili su nagradu za životno djelo. Za postignute izvrsne sportske rezultate u 2021. priznanja su dobili: Leon Brnić, Žarko Jerčinović, Lovro Šipek (svi Sveti Jakov), Matija Valenčić (Vargon) i Roberta Petrović (Čavle-Škola boćanja).


Gradovi i mediji


Danica Ružić iz ŽBK-a Hreljin dobila je nagradu u znak zahvalnosti za promicanje boćarskog sporta, a Grad Kastav i Grad Crikvenica za ulaganje u razvoj boćarskog sporta. Boćarski savez PGŽ-a nije zaobišao ni medije koji dugi niz godina surađuju te daju potporu razvoju i promicanju boćanja, a priznanja su primili Ivica Šubat, novinar i urednik portala Crikva.hr, novinarka Valentina Prokić iz Novog lista, Pomorski radio Bakar i Radio otok Krk.


Jadranovo je izabrano kao mjesto proglašenja i zbog »šušura« koji se ovih dana odvija na boćalištu, zahvaljujući domaćinstvu organizacije prvenstva Hrvatske za kadete te je boćalište okupirano od jutra do mraka, a završnica je na rasporedu danas. Ipak nisu samo boćari ti koji privlače posjetitelje na sportske terene, malonogometni turnir se održava na terenu neposredno pored boćališta, tako da je to postalo na neki način središte Jadranova i idealno mjesto za okupljanje i ćakulu uz praćenje sportskih događanja.


Članovi IO-a u glavnoj ulozi

Miljenko Butković, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ-a, morao je preskočiti dodjelu zbog bolesti, a zbog poslovnih obveza nije bilo ni dopredsjednika Ivana Sušnja. No, da svečanost proteče kako treba, pobrinuli su se članovi Izvršnog odbora županijskog saveza.


– Ima nas, dobro smo ekipirani, tako da se moj izostanak neće primijetiti. Imamo silnu energiju u zajedništvu i to nas vuče naprijed. Zadovoljni smo i radosni zbog sjajnih rezultata naših članova, a posebno raduju mlađe uzrasne kategorije kojih je svakim danom sve više. Na nama je da ulažemo u tu djecu jer oni su budućnost ovog sporta – poručio je Miljenko Butković.