KUP PRVAKINJA

Boćarice Čavle Škole boćanja na najjačem klupskom natjecanju na svijetu, Klarić: “Nismo došli s bijelom zastavom”

Valentina Prokić

NA POPRIŠTU FINAL FOURA - Boćarice Čavle Škola boćanja

NA POPRIŠTU FINAL FOURA - Boćarice Čavle Škola boćanja

Treba nam samo dobar dan, raspoloženje, par dobrih boća i malo sreće - kaže trener Čavle ŠB Dean Klarić



RIJEKA Boćarice Čavle Škole boćanja stigle su na poprište Kupa prvakinja, najjačeg klupskog boćarskog natjecanja na svijetu, koje se igra u francuskom Saint Vulbasu. U polufinalu igrat će, voljom ždrijeba, protiv Krima Ljubljana (14 sati), dok se Saint Vulbas sastaje s talijanskim Forti-Sani Fossanom.


Čavjanke su pozivnicu za nastup dobile nakon što su aktualne prvakinje Hrvatske boćarice Labina odustale te su u Francusku doputovale pojačane za Nives Jelovicu, koja inače nosi dres Labina. Naime, Svjetska boćarska federacija FIB-a dopušta da se ekipa pojača s jednom igračicom iz drugog kluba iste države. Osim Nives Jelovice, boje Čavle Škole boćanja u Francuskoj će braniti Nikol Marelja-Bošnjak, Ira Nimčević, Carrolina Bajrić, Marina Svetić, Dora Fućak i Roberta Petrović.


– Dobili smo suparnice po mjeri. Kad imaš Nives u ekipi, onda je to dimenzija više. Posljednja dva i pol tjedna smo intenzivno trenirali i rezultati na treningu su bili svjetski te mogu reći da sam apsolutno zadovoljan. Ako djevojke ponove 70 posto toga na utakmici, bit će super – kaže Dean Klarić, trener boćarica Čavle Škole boćanja.




Većina igračica već ima europskog iskustva, Jelovica je dugogodišnja reprezentativka, Carrolina Bajrić je posljednjih pet godina u reprezentaciji, Marina Svetić je odigrala sve Kupove prvakinja osim prvog 2014. godine, Marelja-Bošnjak i Nimčević također imaju međunarodnog iskustva i znaju što ih čeka.


– Treba nam malo mirnoće i dobre komunikacije te podrška u terenu. Stvorila se dobra atmosfera na treninzima koji su bili dosta izazovni jer je svaka igračica željela napraviti dobar rezultat. Siguran sam da neće biti problema kako god sastavio ekipu. Nismo došli s bijelom zastavom, idemo se boriti. Nema nas zašto biti strah, u terenu sami krojimo sve s obzirom na našu kvalitetu – dodaje Klarić.


Kup prvakinja posljednji se put održao 2019. godine u Boćarskom domu Hrastenica u Čavlima, ali s osam klubova. Ove je godine FIB-a broj klubova smanjila na četiri. Najbolji rezultat Čavle Škole boćanja bilo je drugo mjesto 2015. godine.


– Imam apsolutno povjerenje u sve igračice, a ako imaš trenerovo povjerenje, onda znaš da je svjestan da možeš. Mlađe igračice će se još malo boriti s tremom, ali iskustvo starijih će im pomoći i biti motiv. Treba nam samo dobar dan, raspoloženje, par dobrih boća i malo sreće – zaključio je Dean Klarić.