Marino Milićević

Boćar iz Gornjeg Kraja brončani na Mediteranskim igrama: “Ovo je medalja koju moraš zaslužiti”

Valentina Prokić

PRVO ODLIČJE S MEDITERANSKIH IGARA - Marino Milićević

PRVO ODLIČJE S MEDITERANSKIH IGARA - Marino Milićević

Ostaje žal jer sam htio u borbu za zlato, ali zadovoljan sam jer su Mediteranske igre drugačije nego svjetska prvenstva na kojima broncu osvojiš čim uđeš među četiri - kaže Milićević



RIJEKA Hrvatski boćarski reprezentativac Marino Milićević osvojio je brončano odličje u brzinskom izbijanju na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu. Boćar iz Gornjeg Kraja za svoju je prvu medalju s Mediteranskih igara pobijedio slovenskog brzinca Martina Zdauca 44:35.


– Zadovoljan sam, no ostaje žal jer sam htio u borbu za zlato. Ali, ispalo je tako kako je ispalo – javio se iz Alžira Marino Milićević, koji je nešto slabije od očekivanog otvorio nastup na Igrama, u prvoj je seriji pogodio 37/49, što je ispod njegovih uobičajenih rezultata. No, u drugoj seriji Milićević je došao na svoje kada je pogodio 45/50.


S ta dva rezultata je kao četvrti prošao u četvrtfinale gdje je za polufinale pogodio sjajnih 48/50. Talijan Stefano Pegoraro, inače i svjetski rekorder u brzinskom izbijanju, u polufinalu je ipak bio uspješniji s 48/50, Milićević je pogodio 41/49 te osigurao nastup u utrci za broncu. Zanimljivo, razlika između nastupa u polufinalu i borbe za broncu bila je samo nekoliko sati, ali boćar iz Gornjeg Kraja ostvario je svoj cilj i osvojio broncu.




– Talijan Pegoraro je pogodio 48, a ja sam u jutarnjoj seriji bio malo slabiji, dok sam poslijepodnevnu seriju odradio vrhunski. Prati me nesreća da uvijek u polufinalu na velikim natjecanjima moji protivnici pogode velike rezultate. Zadovoljan sam jer su Mediteranske igre drugačije nego svjetska prvenstva na kojima broncu osvojiš čim uđeš među četiri, a ovdje je moraš zaslužiti. Još sam dobio rekordera Zdauca za tu broncu i onda to još ima veću težinu. Tako da mi je ova bronca još slađa, sav uloženi trud se isplatio – dodao je Milićević, koji je zadovoljan uvjetima u Oranu.


– Sve je dobro, izvan sela možemo ići jedino uz policijsku pratnju. Tu smo »zatočeni« i nema mrdanja – kroz smijeh je zaključio Marino Milićević.


Carrolina Bajrić bez medalje

Carrolina Bajrić, boćarica Čavle – Škole boćanja ostala je bez medalje nakon što je u borbi za broncu u disciplini preciznog izbijanja poražena od Slovenke Tadeje Petrič 18:24. Bajrić je ispucala najbolju seriju na Igrama, ali nije bilo dovoljno za medalju.


– Zadovoljna sam što sam stigla do polufinala. Žao mi je samo da sam pogodila najmanje kad je trebalo pogoditi najviše. Malo sam ljuta na sebe. U borbi za broncu izvrsni rezultat od 18 punata, nažalost, nije bio dovoljan dobro za osvojiti medalju, ali sam ponosna na svoju izvedbu. Bilo mi je jako lijepo, sretna sam što sam upoznala nove prijatelje, stekla ova iskustva i kući odlazim punog srca – rekla je Carrolina Bajrić.


Ria Vojković, boćarica Labina, osvojila je srebrnu medalju u brzinskom izbijanju. Vojković je u finalnoj trci poražena od turske predstavnice 28:35.


– Prezadovoljna sam rezultatom. Cilj mi je bio ući među četiri, iznenadila sam samu sebe. Imala sam tri vrhunske protivnice od četvrtfinala do finala, Francuskinju, Talijanku i Turkinju te sam ostvarila sjajan rezultat – rekla je srebrna Ria Vojković.