Tragična smrt Argentinca

Biznismen Henderson proglašen krivim zbog smrti nogometaša Sale, nije ispoštovao sigurnosne protokole

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Henderson je organizirao tragični let, a krivim je proglašen jer nije „ispoštovao sigurnosne protokole“ pri čemu su poginuli spomenuti nogometaš, kao i pilot David Ibbotson



CARDIFF Biznismen David Henderson proglašen je krivim pred Kraljevskim sudom u Cardiffu, a povodom smrti argentinskog nogometaša Emiliana Sale pri padu zrakoplova.


Henderson je organizirao tragični let, a krivim je proglašen jer nije „ispoštovao sigurnosne protokole“ pri čemu su poginuli spomenuti nogometaš, kao i pilot David Ibbotson. Nesreća se dogodila 21. siječnja 2019. godine, a tijelo Argentinca pronađeno je tek mjesec dana nakon nesreće. Tijelo pilota, pak, još uvijek nije pronađeno.


Tužitelj Martin Goudie je naveo kako je Henderson bio „vrlo neoprezan i bezobziran“ te je „ispred sigurnosti putnika stavio vlastiti posao“. Inače, ranije je utvrđeno kako pilot Ibbotson, koji je cijelo vrijeme redovno obavljao letove za Hendersona, nije imao komercijalnu pilotsku licencu niti je bio kvalificiran za upravljanje zrakoplovom tijekom noći kada se i dogodila tragedija. Hendersonu će konačna kazna biti izrečena 12. studenoga, a ovom prilikom ga je deset od 12 sudaca proglasilo krivim.




Inače, prije pogibije 28-godišnji Sala je boravio u Cardiffu za kojeg je potpisao profesionalni ugovor vrijedan 15 milijuna engleskih funti i u velškom klubu je trebao nastaviti karijeru nakon igranja u Nantesu.