Bruno Kozina

Bivši rukometaš Zameta potpisao za španjolskog prvoligaša

Hina

Bruno Kozina/Foto Instagram

Bruno Kozina/Foto Instagram

Kozina je karijeru počeo u riječkom Zametu, a igrao je za klubove poput Karlovca, švicarskog Kadetten Schaffhausena i Basela



MADRID Hrvatski rukometaš Bruno Kozina (28) napustio je mađarski Vaci KSE, kojem je bio najbolji strijelac, te potpisao ugovor sa španjolskim prvoligašem Fertiberiom Puerto Saguntom, izvijestio je u petak klub iz pokrajine Valencije.


Kozina, koji igra na poziciji srednjeg vanjskog, prošle sezone je zabijao 6,8 golova po utakmici u mađarskom prvenstvu, a 2016. godine je s ukupno 140 pogodaka (bez sedmeraca) bio najbolji strijelac švicarske lige.


“Od početka sezone tražili smo igrača na toj poziciji, a kada nam se ozlijedo Dija Cruz (prije tjedan dana) ubrzali smo dovođenje novog igrača. Dosad nismo uspjeli naći niti jednog igrača koji bi se uklopio”, rekao je trener Vicent Nogués. “Kozina jako intenzivan u napadu kao i u obrani. Tog je dečka teško zaustaviti u napadu jer ima jako dobra udarac s udaljenosti između 7 i 8 metara. Kompletan je igrač, može igrati i na poziciji lijevog vanjskog”, dodao je.




Kozina je karijeru počeo u riječkom Zametu, a igrao je za klubove poput Karlovca, švicarskog Kadetten Schaffhausena i Basela.


Fertiberia Puerto Sagunto je klub iz Sagunta, gradića sa 66.000 stanovnika u južnoj pokrajini Valenciji. U početna dva kola španjolskog prvenstva upisao je remi i poraz. Izgubio je 31-33 od Atletico Valladolida pa odigrao 24-24 protiv Benidorma.


Naslov prvaka brani Barcelona, hrvatskog reprezentativca Luke Cindrića, koja je upisala dvije pobjede u početna dva kola. Dvije pobjede ima i Bidasoa Irun koja će idući tjedan igrati doma protiv hrvatskog Nexea iz Našica u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za EHF ligu.