Jednoglasna odluka

Bivši europski prvak novi predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza

Hina

Marijo Možnik

Marijo Možnik

Izbornoj skupštini HGS-a prisustvovalo je 49 od 65 članova Skupštine i oni su jednoglasno izabrali bivšeg prvaka (2015.) i viceprvaka (2012.) Europe te brončanog sa Svjetskog prvenstva 2014. godine na preči za predsjednika



ZAGREB Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik izabran je jednoglasnom odlukom za predsjednika Hrvatskog gimnastičkog  saveza na izbornoj skupštini održanoj u subotu u Kristalnoj dvrani hotela Westin.


Izbornoj skupštini HGS-a prisustvovalo je 49 od 65 članova Skupštine i oni su jednoglasno izabrali bivšeg prvaka (2015.) i viceprvaka (2012.) Europe te brončanog sa Svjetskog prvenstva 2014. godine na preči za predsjednika za mandatno razdoblje od 2020. do 2024. godine. Možnik je bio jedini kandidat za nasljednika Steve Tkalčeca koji je HGS-om uspješno rukovodio čak devet godina.


– Ovo je vrlo časna uloga, ali i vrlo odgovorna. Vidim to kao priliku da mogu napraviti konkretne promjene koje su potrebne gimnastici da napreduje i dalje, a s druge strave velika je odgovornost jer je ovo veliki nacionalni savez, ozbiljan sport i prema tome se treba odnositi s poštovanjem.




Ciljeva ima dosta, ali ako bih trebao nešto istaknuti to je svakako skrb o vrhunskim aktualnim sportašima, ali i stavljanje fokusa i na mlađe sportaše i manje klubove, da pomognemo trenerima, da ih educiramo, da licenciramo suce, da se pobrinemo o gimnastičkoj infrastrukturi, jer 50 posto klubova uopće nema svoju dvoranu – poručio je 33-godišnji Možnik.