IMA SE, MOŽE SE

Bivša zvijezda Miami Heata kupila udio u vlasništvu trenutačno najbolje momčadi NBA lige

Portal Novi list

Dwyane Wade (Miami Heats)/Foto REUTERS

Dwyane Wade (Miami Heats)/Foto REUTERS

"Prije mi je bio san igrati u NBA ligi, ali nisam mogao ni sanjati da ću jednom biti i suvlasnik neke momčadi. Vidio sam kako je Shaq isto učinio u Sacramentu i Grant Hill u Atlanti, kao i Michael Jordan u Charlotti i jednostavno sam i ja želio biti dio takve priče", rekao je Dwyane Wade.



SALT LAKE CITY Bivša NBA zvijezda i slavni igrač Miami Heata Dwyane Wade postao je suvlasnik Utah Jazza.


Wade je kupio udio u vlasništvu franšize trenutačno prve momčadi Zapadne konferencije i želi aktivno sudjelovati u njezinom radu. Inspiriran time što njegov bivši suigrač Shaquille O’Neal ima udio u NBA momčadi, kao i Grant Hill, 39-godišnji Wade također je odlučio uložiti novac u svoj dugogodišnji san.


“Prije mi je bio san igrati u NBA ligi, ali nisam mogao ni sanjati da ću jednom biti i suvlasnik neke momčadi. Vidio sam kako je Shaq isto učinio u Sacramentu i Grant Hill u Atlanti, kao i Michael Jordan u Charlotti i jednostavno sam i ja želio biti dio takve priče. Zahvalan sam vlasniku Jazza Ryanu Smithu što mi je dao ovu priliku, znam da mogu pridonijeti funkcioniranju ove franšize s puno više stvari od samog znanja o košarci”, rekao je Wade.




Smith je upoznao Wadea nakon što je završio igračku karijeru i vrlo brzo su se sprijateljili. U listopadu prošle godine Smith je postao većinski vlasnik Jazza i od samog početka je želio uključiti i Wadea.


Utah je trenutačno po vrijednosti 18. momčad NBA lige te je procijenjena na vrijednost od 1,66 milijardi dolara, a iznos kojim Wade participira u vlasništvu nije poznat.