SAMANTA FABRIS

Bivša odbojkašica Rijeke nakon osvojenog srebra: “To nam je dobar poticaj za Europsko prvenstvo”

Hina

Samanta Fabris/Foto PIXSELL

Samanta Fabris/Foto PIXSELL

"Veseli me što ova ekipa ima još puno mjesta za napredak i sigurna sam da ćemo još pokazati puno bolje igre u nastavku ljeta", rekla je Samanta.



ZAGREB Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija vratila se u ponedjeljak iz Bugarske gdje je osvojila srebrnu medalju u Zlatnoj europskoj ligi i nakon kraćeg odmor nastavlja pripreme za nastup na Europskom prvenstvu, a Samanta Fabris smatra da je ova medalja odličan poticaj za to natjecanje.


“Čestitam svim curama, dale smo sve od sebe. Imamo još dosta neforsiranih grešaka, no ostaje nam još rad na tome. Veseli me što ova ekipa ima još puno mjesta za napredak i sigurna sam da ćemo još pokazati puno bolje igre u nastavku ljeta. Ponosne smo što donosimo još jednu srebrnu medalju u Hrvatsku. To će nam biti dodatni poticaj za Europsko prvenstvo koje jedva čekamo. Želim zahvaliti svima koji su nas pratili i dali nam podršku iz Hrvatske”, rekla je kapetanica Samanta Fabris dodajući kako je ponosna na svoje suigračice i na osvojeno srebro.


Grad Zadar je domaćin skupine C na Europskom prvenstvu u odbojci koje se igra od 19. do 26, kolovoza.




Njena kolegica iz reprezentacije Nikolina Božićević otkrila je svoje dojmove.


“Sam put do finala bio je pun uspona i padova, ali ovo je zasigurno jedan od većih uspjeha hrvatske odbojke. Pokazale smo da možemo ostvariti puno te vjerujem kako ćemo daljnjim radom napredovati još više. Zlatna liga nam je na neki način bila uvertira za Europsko prvenstvo koje je pred nama. Atmosfera u finalu i puna dvorana navijača bilo je nešto što nas je sve iznenadilo. Nakon dugo vremena gdje nismo imali mogućnost navijača i punih tribina, mogli smo uživati u atmosferi te osjetiti i tu drugu stranu sporta. Nakon jučerašnjeg gorkog okusa izgubljene utakmice, danas smo svi ponosni i sretni jer je ovo jedan veliki uspjeh za našu reprezentaciju, a čeka nas još puno, puno više”.


Hrvatske reprezentativke ovaj tjedan imaju zasluženih nekoliko dana odmora, istaknuo je Frane Žanić, stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza.


“Sada smo slobodni do idućeg ponedjeljka. Nakon toga nastavljamo s priprema za Europsko prvenstvo. Ovo nam je veliki podstrek i veliki motiv za drugi dio priprema. Pripreme se nastavljaju u Zadru gdje uskoro očekujemo ekipu Argentine s kojom ćemo imati prijateljske utakmice. Mislim da ćemo u pravoj formi dočekati Europsko prvenstvo te se nadamo odličnom rezultatu”.