NBA

Bitke za pozicije se nastavljaju: Sunsi zaustavili niz pobjeda Blazersa, Miami iznenadio prvoplasirane Sixerse

Chris Paul/Foto: REUTERS

Chris Paul/Foto: REUTERS

U neizvjesnoj završnici Sunsa i Blazersa Devin Booker je slobodnim bacanjima odlučio pitanje pobjednika, dok je Miami vrlo rano stvorio veliku prednost nad Sixersima i ostvario važnu pobjedu.



RIJEKA Košarkaši Portland Trailblazersa nisu uspjeli nastaviti svoj niz pobjeda i poraženi su od Phoenix Sunsa, koji su sada ponovno došli na samo pobjedu zaostatka za Utah Jazzom na vrhu Zapadne konferencije.


Zadnje sekunde neizvjesne utakmice svele su se na slobodna bacanja. Nakon što je Robert Coington promašio oba bacanja 4,4 sekunde prije kraja, Sunsi su dobili priliku za šut za pobjedu. Nakon “timeouta” loptu je dobio Devin Booker, ali je bio fauliran na šutu 2,4 sekunde prije kraja te pogodio oba bacanja za vodstvo, ali i za pobjedu, jer je McCollum promašio odlučujuću tricu.


Najbolji u pobjedi Sunsa bio je Chris Paul s 26 poena i sedam asistencija, Booker je dodao 18, a Mikal Bridges 21 uz 11 skokova. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić ovaj put je igrao u početnoj postavi te za 30 minuta igre upisao 12 poena, pet skokova te po jednu asistenciju i ukradenu loptu.




Portland je predvodio Damian Lillard s 41 poenom, pet skokova i pet asistencija, a C. J. McCollum je dodao 27 poena.


Blazersi su sada pali na šesto mjesto, ali još uvijek će biti neizvjesno zadnje dvije utakmice sezone jer su Mavsi samo jednu pobjedu iznad, a Lakersi samo jednu pobjedu ispod Portlanda.


Velik okršaj dogodio se i na Istoku, gdje je petoplasirani Miami Heat pobijedio vodeće Philadelphia 76erse i osigurao svoje mjesto u doigravanju. To je bila četvrta uzastopna pobjeda Miamija i sada su se našli na 5. mjestu Istočne konferencije.


Momčad s Floride predvodio je Jimmy Butler s 21 poenom, a po 18 su dodali Tyler Herro i Bam Adebayo, koji je dodao i 12 skokova te osam asistencija i time bio vrlo blizu “triple-double” učinku.


U porazu Sixersa najbolji je bio Tobias Harris s 21 poenom, Shake Milton je zabio 12 a svih ostalih 11 igrača upisalo se u strijelce jer je utakmica bila riješena vrlo brzo.


Sixersi sada idu kući, gdje će igrati posljednje dvije utakmice sezone, obje protiv Orlando Magica, a neovisno o njihovom ishodu ostat će na vrhu Istoka i dočekati doigravanje s prve pozicije prvi put još od 2001. godine. Miami je osigurao doigravanje, ali s obzirom da je razmak unutar jedne pobjede između njih, četvrtih Hawksa i šestih Knicksa, u posljednje dvije utakmice sezone se stigne sve promijeniti.


Od ostalih hrvatskih igrača nastupio je Ivica Zubac, koji je u pobjedi Clippersa za 35 minuta igre ubacio osam poena te upisao i 11 skokova, asistenciju i dvije blokade.


Rezultati:


Indiana – Milwaukee – 133:142
Charlotte – LA Clippers 90:113
Atlanta – Orlando 116:93
Miami – Philadelphia 106:94
New York – San Antonio 102:98
Chicago – Toronto 114:102
Minnesota – Denver 103:114
Memphis – Sacramento 116:110
Phoenix – Portland 118:117