Nedjeljni derbi

Bijeli s Rujevice spremaju se za Jadranski derbi: “Rijeka nije mrtva, vratit će se brzo na prijašnju razinu”

Denis Frančišković

Serse Cosmi/Foto M. LEVAK

Serse Cosmi/Foto M. LEVAK

Na pitanje o stanju Halilovića, koji će izostati zbog ozljede kao i Mateo Pavlović, Cosmi je rekao: "Zbila se jedna šala prošli tjedan kad sam išao u policiju prijaviti boravište pa sam Halilovića pitao je li on uzeo turističku vizu, ha, ha..."

RIJEKA Nakon dvotjedne stanke nogometaši Rijeke vraćaju se ligaškim obvezama. I odmah na startu nastavka u nedjelju dočekuju Hajduk na Rujevici od 15 sati.


– Ovo je vrlo iščekivana utakmica za obje strane, utakmica koja puno znači klubu i navijačima. Samim time nije obična utakmica. I definitvno u nju su uključene emocije – kaže trener Serse Cosmi. – Zdrastveni karton? Ozljede su jedan od problema što nas prati u posljednje vrijeme. Spletom nesretnih okolnostu gubimo igrače. Uglavnom to su neki udarci na treninzima, distorzije gležnja, distorzije koljena… U tom smislu probleme imaju Liber i Simčić, Vukčić je dobio udarac u mišić, sličan problem ima i Djuričin. Vukčević i Selahi pak imaju žute kartone. Volio bih da imam više spremnih igrača.


U stanci priprema nije bilo niti Frigana i Hodže koji se odrađivali reprezentativne obveze.


– Bila su ovo dva važna tjedna da se još bolje upoznamo i da momčad shvati moje zahtjeve unutar igre. Zbog ozljeda veću šansu su dobili igrači iz Škole nogometa koji na odličnoj razini. Prikjučili su nam se Gajzler, Kukoč i Dujmović koji su budućnost.


Cosmi se potom okrenuo Hajduku, ali i naglasio nekoliko tvrdnji.


– Hajduka isto muče ozljede, definitivno to je momčad koja je građena za vrh ljetsvice i ima kvalitetu. Ne strijepimo, nego smo jednostavno oprezni. Priznat kvalitetu protivniku je i naša kvaliteta. Moram reći još nekoliko stvari? Čitam i tražim da mi se prevede neke izjave. Rijeka nije mrtva, živa je i vratit će se prije nego to neki misle na prijašnju razinu. Rijeka je postala to što je ne samo igrom i rezultatima nego jednostavno vrijednostima i pristupom na terenu posljednjih godina.


Osjećam da se možemo vratiti i žao mi je onih koji nas smatraju mrtvima. Morat će ići u dvoboj s pravom Rijekom – znakovito je ustvrdio Cosmi i na pitanje o stanju Halilovića koji će izostati zbog ozljede kao i Mateo Pavlović dodao: – Zbila se jedna šala prošli tjedan kad sam išao u policiju prijaviti boravište pa sam Halilovića pitao je li on uzeo turističku vizu, ha, ha… Šalu na stranu svi igrači nam trebaju. Još nije u kadru zbog ozljede.


Posljednja prinova Damjana Pavlović zaigrat će od prve minute na mjestu zadnjeg veznog igrača.


– Dobro smo se spremili, iza nas su teške pripreme. Ne očekujem ništa drugo osim pobjede – rekao je Pavlović.