ARMADA OGORČENA

Belupo prolupo! Prije gostovanja navijača Rijeke u Koprivnici drastično povećane cijene ulaznica

Edi Prodan

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Udvostručenja cijena je izazvalo veliko negodovanje KN Armade i oko 200 navijača koji su imali namjeru pratiti Rijeku na na tom nedjeljnom gostovanju



Slaven Belupo je s cijenom ulaznica za gostujuće navijače na utakmici u kojoj u Koprivnici gostuje HNK Rijeka proizveo blago rečeno šok i nevjericu. Ili kako su neki u rimi zaključili – Belupo prolupo! Najkraći bi to bio komentar na činjenicu udvostručenja cijena sa 40 na 80 kuna koje je izazvalo veliko negodovanje KN Armade i oko 200 navijača koji su imali namjeru pratiti Rijeku na na tom nedjeljnom gostovanju.


Pokušali smo doznati razlog tako frapantnog dizanja cijena ali … na službeni mail upit nisu odgovorili baš ništa tako da je u ovom trenutku nejasno je li ga itko uopće pročitao. Zanimljivo je i to da u NK Slaven Belupo jedino služba za odnose s javnošću, pa tako i medijima, uopće nema kontakt telefon! Nazvali smo prvu “približnu” službu, onu marketinga, no oni su nas silnom brzinom otpravili na telefon Uprave. Da bi nam tamo, nakon nekoliko pozivanja, glas s te adrese dao broj na kojem smo trebali dobiti odgovor. Nismo naravno – prvo zbog toga jer se nitko nije javio, drugo jer je to bio broj službe računovodstva i financija tako da sumnjamo kako bismo ni tamo ni mogli dobiti ikakav odgovor. Uistinu nevjerojatno za jednog stabilnog, dugogodišnjeg prvoligaša, k tome sportskog kolektiva koji nosi naziv ugledne farmaceutske tvrtke. Pravila pristojnosti i naprosto ozbiljnost nalažu u takvim situacijama dati pojašnjenje, pa da je i nezadovoljavajuće po gostujuće navijače. Ovako, neodgovorno i bahato ignorirati one zbog kojih se nogomet igra nije na ugled sportskom kolektivu ranga HNL proligaša.


– S obzirom na veliki broj upita naših članova i navijača Rijeke koji izražavaju revolt zbog povećanja cijene ulaznica za gostujuću tribinu  nedjeljne utakmice Slaven Belupo – Rijeka i mi smo, kao i HNK Rijeka, zatražili odgovore. Organizator je odbio sniziti cijene ulaznica, ali nije se udostojio odgovoriti ni jednom rečenicom na naše službene upit zbog čega je došlo do povećanja. Već godinama dolazimo na gostujuću tribinu stadiona “Ivan Kušek-Apaš” u Koprivnici koji nema ni elementarne uvjete za boravak na njemu, istaknuo nam je tajnik KN Armada Mateo Dejak dodavši da svi veći hrvatski nogometni klubovi – Rijeka, Dinamo, Hajduk, Osijek – koji ispunjavaju sve uvjete stadionske infrastrukture imaju jedinstvene cijene ulaznica za gostujuće navijače od 40 kuna.




S obzirom da se radi o evidentnoj diskriminacii navijača, o pokušaju da se gostujućem klubu cijenama umanji podrška s tribina, red bi bio da se u ovu problematiku uključi i HNS. U čitavom nizu diskriminatornih radnji prema navijačima, ovo je sad udar i na materijalu stranu. S obzirom da je gro navijača koji odlaze na gostovanja mlađe dobi, udvostručenje cijena udar je na njihov i standard njihovih roditelja.


– Ne damo se slomiti već pozivamo sve navijače Rijeke da krenu u nedjelju put Koprivnice, da budemo još jednom najjači kad je najpotrebnije, bez obzira na cijenu karata. Da na tribini pokažemo naš stav o diskriminaciji navijača, te još jačom i glasnijom podrškom gurnemo Rijeku do nove pobjede – koliko god u Koprivnici činili sve da do nje ne dođe, zaključio je Dejak.