Pripreme za EP

Beljo i Biuk se još uvijek očekuju u taboru mladih Vatrenih, Skočić oprezan

Davor Petrović

Dragan Skočić/Foto PIXSELL

Dragan Skočić/Foto PIXSELL

Izbornik će pojačanje dobiti 12. lipnja, kada A reprezentacija završava pripreme za nastup na završnom turniru Lige nacija, odnosno kada Dion Drena Beljo završava svoj program kod Zlatka Dalića i priključuje se U-21 vrsti



ZAGREB Hrvatska U-21 reprezentacija jučer je u Medulinu odradila drugi dan priprema za Europsko prvenstvo, na kojem će igrati u skupini s Rumunjskom, Ukrajinom i Španjolskom. Sve te utakmice igraju se u Bukureštu.


Primarni cilj predstavlja osvajanje jednog od prva dva mjesta u tom društvu i plasman u četvrtfinale. U nokaut fazi natjecanja bit će potreban plasman među četiri najbolje reprezentacije jer to donosi vizu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.


– Okolnosti možda nisu najbolje jer imamo dosta ozlijeđenih i suspendiranih igrača te onih koji su u A reprezentaciji. Teško je očekivati da se vrate k nama, ali na to sam ponosan. Neki ne igraju previše u klubovima, no nadam se da će sve biti bolje. Sve momčadi koje dolaze na Europsko prvenstvo imaju veliku kvalitetu. Međutim, imamo je i mi – kaže izbornik Dragan Skočić, držeći visoku razinu optimizma.




Izbornik će pojačanje dobiti 12. lipnja, kada A reprezentacija završava pripreme za nastup na završnom turniru Lige nacija, odnosno kada Dion Drena Beljo završava svoj program kod Zlatka Dalića i priključuje se U-21 vrsti. Uz to, ovih dana se očekuje dolazak Stipe Biuka iz Los Angelesa.


Kada je u pitanju kvaliteta, odnosno svote kojima se ista izražava u svijetu nogometa, Skočić je u pravu. Naime, specijalizirani portal Transfermarkt Španjolsku procjenjuje na 250,20 milijuna eura, Hrvatsku na 78,65 milijuna eura, Ukrajinu na 27,70 milijuna eura te Rumunjsku na 22 milijuna eura.