Transferi

Bayern potvrdio dolazak braniča iz redova najvećeg rivala, Portugalac će ponovo surađivati s Tuchelom

Portal Novilist.hr

Raphael Guerreiro i Thomas Muller/Foto REUTERS

Raphael Guerreiro i Thomas Muller/Foto REUTERS

Mats Hummels bio je posljednji igrač koji je iz Dortmunda prešao u Bayern 2016. godine, a dvije godine prije njega to je učinio i poljski napadač Robert Lewandowski



MUNCHEN Portugalski branič Raphael Guerreiro (29) napustio je Borussiju Dortmund i bez odštete preselio u redove najvećeg rivala Bayerna, objavio je aktualni njemački prvak.


Guerreiro je posljednjih sedam godina nosio dres Borussije, a nakon što mu je istekao ugovor preselio je u Munchen potpisavši ugovor na tri godine. Mats Hummels bio je posljednji igrač koji je iz Dortmunda prešao u Bayern 2016. godine, a dvije godine prije njega to je učinio i poljski napadač Robert Lewandowski.


Portugalac će tako ponovo surađivati s Bayernovim trenerom Thomasom Tuchelom, koji ga je 2016. doveo u Dortmund iz francuskog Lorienta.




“Čast mi je što mogu igrati za ovaj veliki klub, a također visoko cijenim Tuchela iz našeg zajedničkog vremena u Dortmundu”, rekao je Guerreiro, koji je rođen u Francuskoj, a profesionalnu karijeru započeo je u Caenu, a potom je igrao i za Lorient prije nego što je preselio u Njemačku.