Nastavlja se osmina finala Lige prvaka

Bayern kreće u obranu naslova protiv Lazija, okršaj Atletica i Chelseaja na neutralnom terenu

Davor Petrović

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Aktualni osvajač Lige prvaka u obranu naslova kreće iz Rima, gdje ga večeras očekuje prvi dvoboj osmine finala s Lazijom, a drugi večerašnji ogled igra se u Bukureštu između Atletica i Chelseaja.



ZAGREB Aktualni osvajač Lige prvaka u obranu naslova kreće iz Rima, gdje ga večeras očekuje prvi dvoboj osmine finala s Lazijom. No, Bayern u taj dvoboj ulazi s dva uzastopna posrtaja u Bundesligi, u obliku domaćeg remija sa slabašnom Arminijom iz Bielefelda (3:3) i poraza na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu (1:2).


– Nisam tip koji će tražiti opravdanja. Analizirali smo zadnje dvije utakmice i vidjeli što nije valjalo, odnosno što moramo korigirati za Ligu prvaka – kaže Hansi Flick.


Bavarci su, uz spomenute bundesligaške oglede, u zadnja dva tjedna odigrali i dvije utakmice u Kataru na FIFA-inom klupskom svjetskom prvenstvu, koje su i osvojili. No, putovanje i lagani umor su učinili svoje.




– Kada se pogleda to razdoblje, vidljivo je da smo odigrali jako puno utakmica, a s time se treba znati nositi. Pozitivno gledam na ono što dolazi i vjerujem da ćemo biti na željenoj razini u Ligi prvaka – dodaje trener Bayerna.


U Rimu se nadaju da se europski prvak još nije u potpunosti izvukao iz krize. Povrh toga, ovaj dvoboj doživljavaju kao nešto vrlo posebno.


– Utakmica s Bayernom je vrhunac putovanja na koje smo Lazio i ja zajedno krenuli prije pet godina. Bit će teško i zahtjevno, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo odigrali najbolje što možemo. Neću tražiti slabe točke Bayerna, radije ću se koncentrirati na izvedbu svoje momčadi – poručuje Simone Inzaghi.


U prošlom kolu Serie A Lazio je pobijedio Sampdoriju na svom terenu. Stoga se može reći da su Rimljani puni optimizma uoči velikog dvoboja.


– U zadnjih nekoliko sezona smo igrali dosta finala, i zato vjerujem da se možemo nositi i s pritiskom koji donosi ovakav izazov. Kao i uvijek, dat ćemo sve od sebe, uz entuzijazam i poniznost. Zrela smo momčad, zato vjerujem da možemo napraviti sjajne stvari – objašnjava trener Lazija.


Drugi večerašnji ogled osmine finala Lige prvaka igra se u Bukureštu, između Atletica i Chelseaja. Naime, španjolske vlasti, baš poput njemačkih, imaju stroga ograničenjina prema stanovnicima Velike Britanije zbog novog soja koronavirusa. Kako je RB Leipzig prošlog tjedna ugostio Liverpool u Budimpešti, tako će sada Atletico dočekati Chelsea u glavnom gradu Rumunjske.


– Ligu prvaka nismo igrali više od dva mjeseca i jedva čekamo da opet počne. Pred nama je faza natjecanja na ispadanje, što znači da imamo imperativ pobjede. Budući da smo domaća momčad, smatram da je za nas prva utakmica ključna. Međutim, igramo u Bukureštu, a ne na svom stadionu. Chelsea je vrlo jak suparnik i jasno je da moramo biti u svom najboljem izdanju – rezonira Jorge Resurrección Merodio, poznatiji kao Koke, kapetan Atletica.


Iz Londona poručuju da su koncentrirani isključivo na pobjedu, uz dužno poštovanje prema suparniku.


– O Atleticu najviše govori pozicija na vrhu španjolske lige. Svjesni smo da nas očekuje utakmica s iznimno jakim suparnikom, prepunim vrlo iskusnih igrača, poput Luisa Suareza. Nismo na svom terenu, ali planiramo igrati svoju igru. Što se Suareza tiče, moramo ga držati što dalje od našeg gola, a to je posao za cijelu momčad – zaključuje Cesar Azpilicueta, kapetan Chelseaja.