Bek Vatrenih

Barišića je mučila ozljeda krajem sezone: “Spreman sam za Ligu nacija, a incidenti nam ne trebaju”

Zlatko Horvat

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Nizozemci igraju kod kuće, ali bit će i puno naših navijača i očekujem vrlo dobru atmosferu. Svi smo u službi reprezentacije. Osobno sam spreman, a izbornik odlučuje - kaže Barišić



RIJEKA Borna Barišić, 30-godišnji osječki lijevi bočni igrač, odigrao je 21 minutu za Rangers protiv St. Mirrena nakon ozljede u smiraju sezone.


– Propustio sam posljednje tri utakmice, dok sam četvrtu bio na klupi. Ozljeda kvadricepsa nije bila velika, ali nismo željeli previše riskirati. Odigrao sam posljednju utakmicu dvadesetak minuta. Mogao sam vjerojatno ući i utakmicu prije. Sve je dobro, sve je u redu, spreman sam – kaže Borna Barišić, koji je skupio 201 nastup za škotski klub, dok je za Vatrene odigrao 30 utakmica i postigao jedan gol.


Vatrene čeka završnica Lige nacija, ali prije toga i audijencija kod pape Franje.




– Veselimo se, naravno. Željeli smo svi zajedno otići u Vatikan. Većini, ali i meni osobno, to je prvi posjet Papi, uzbuđen sam i stvarno mi je drago što idemo.


Nizozemska je počela put povratka prema vrhu europskog nogometa, nakon što je izostala s dva velika natjecanja.


– Čeka nas teška utakmica u polufinalu, ali to je Final Four. Zato smo tamo jer imamo kvalitetu i vjerujemo u sebe. Sve četiri ekipe su jake. Nizozemci igraju kod kuće, ali bit će i puno naših navijača i očekujem vrlo dobru atmosferu. Svi smo u službi reprezentacije. Osobno sam spreman, a izbornik odlučuje.


Barišićev ugovor s Rangersom ističe idućega ljeta.


– Počeo sam neke pregovore s klubom i ne želim ništa komentirati jer u nogometu nikad ne znaš kako će se sve razviti. No, u odličnom sam odnosu s trenerom i svima u klubu, sigurno ćemo naći najbolje rješenje. Došli su do mene neki napisi, ali većina toga nije istina. Slučaj Livaja? Gdje god dođemo, imamo predivan doček, dolazi puno obitelji i takvi incidenti nam ne trebaju.