EURO 2021.

Barišić i Lovren obavili magnetsku rezonanciju, kod obojice potvrđen napredak

Hina

Dejan Lovren/Foto REUTERS

Dejan Lovren/Foto REUTERS

Magnetska rezonancija je kod Borne Barišića pokazala manji edem unutar mišića LS područja, zbog kojeg će biti pošteđen današnjeg treninga, a kod Dejana Lovrena je potvrđen značajan napredak nakon ozljede te mu je dopušten povratak punom angažmanu na treningu.



ROVINJ Hrvatski reprezentativci Borna Barišić i Dejan Lovren obavili su u ponedjeljak preglede magnetskom rezonancijom kako bi se postavila točna dijagnostika njihovog trenutačnog zdravstvenog statusa.


Magnetska rezonancija je kod Borne Barišića pokazala manji edem unutar mišića LS područja, zbog kojeg će biti pošteđen današnjeg treninga, ali bi ubrzo trebao biti u punom trenažnom procesu.


Kod Dejana Lovrena je potvrđen značajan napredak nakon ozljede te mu je dopušten povratak punom angažmanu na treningu.




Barišić i Lovren su propustili prvu utakmicu “Vatrenih” na Europskom prvenstvu, poraz od Engleske na stadionu Wembley.


“Barišić je po dolasku u Rovinj preskočio dva treninga zbog ozljede koju je vukao iz Škotske. Nažalost, nije u stanju u kakvom je bio cijelu godinu u svom klubu. To je za nas jedan hendikep i peh, pogotovo jer igramo u Škotskoj, na njegovom terenu”, kazao je Dalić na današnjoj konferenciji za novinare.


Lijevi bek Glasgowa je u hrvatskom dresu odigrao 20 utakmica i u posljednje dvije godine je prvi Dalićev izbor na lijevoj strani obrane.


Lovren je koncem svibnja obnovio ozljedu koljena, no oporavlja se iznad svih očekivanja. Za reprezentaciju je upisao 64 nastupa, a bio je i jedan od glavnih igrača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.