Novi ugovor

Barcelonina 18-godišnja zvijezda može otići iz kluba za – milijardu eura, veznjak je prošlu sezonu završio s čak 74 nastupa

Hina

Pedri/Foto REUTERS

Pedri/Foto REUTERS

Pedri brzo se razvio u jednog od najboljih igrača Barce samo nešto više od godinu dana nakon što se pridružio klubu iz drugoligaša Las Palmasa za svega pet milijuna eura



BARCELONA Barcelonin tinejdžerska zvijezda Pedri (18) dogovorio je novi ugovor s Barcom do 2026. godine, uključujući otpusnu klauzulu od čak milijardu eura.


Pedri brzo se razvio u jednog od najboljih igrača Barce samo nešto više od godinu dana nakon što se pridružio klubu iz drugoligaša Las Palmasa za svega pet milijuna eura.


U svojoj je debitantskoj sezoni ima 53 nastupa, više nego bilo koji drugi igrač Barce, a pomogao je momčadi osvojiti Kup kralja. Pedri je tada odigrao važnu ulogu na putu Španjolske do polufinala Eura 2020., postavši najmlađi igrač svoje zemlje na velikom finalu te je izabran u UEFA-inu momčad turnira i proglašen najboljim mladim igračem.




Mladi je veznjak potom pomogao Španjolskoj da osvoji srebrnu medalju na Olimpijskim igrama, a sezonu je završio s čak 74 nastupa, više od bilo kojeg igrača u Europi.


Pedri će novi ugovor potpisati u petak s predsjednikom Joanom Laportom.