Promjene u Barci

Barcelona smijenila Xavija! Već je poznato i tko je prvi favorit za njegova nasljednika

Hina

Xavi/Foto REUTERS

Xavi/Foto REUTERS

Odluka predsjednika kluba Joana Laporte donesena je uoči posljednje utakmice Barcelone ove sezone protiv Seville, ali i samo četiri tjedna nakon što je uprava potvrdila Xavija na položaju trenera za sezonu 2024./25.



BARCELONA Španjolski prvoligaš Barcelona je u petak objavila da raskida suradnju s trenerom Xavijem Hernandezom.


Odluka predsjednika kluba Joana Laporte donesena je uoči posljednje utakmice Barcelone ove sezone protiv Seville, ali i samo četiri tjedna nakon što je uprava potvrdila Xavija na položaju trenera za sezonu 2024./25.


“Danas u petak, predsjednik FC Barcelone Joan Laporta obavijestio je Xavija Hernandeza da neće nastaviti biti trener prve momčadi u sezoni 2024-25”, objavila je Barcelona. “Barcelona želi zahvaliti Xaviju na njegovom radu kao treneru, kao i na njegovoj neponovljivoj karijeri kao igrača i kapetana momčadi, i želi mu svaki budući uspjeh u svijetu.




“On će posljednji put voditi momčad u nedjeljnoj utakmici na gostovanju kod Seville”, dodaje se u Barcinom priopćenju.


Bivši vezni igrač jasno je iznio svoju namjeru podnijeti ostavku na svoju ulogu ranije tijekom sezone, prije nego što je napravio dramatičan zaokret i odlučio ostati.


‘Pun sam energije i želje.’ rekao je u travnju nakon što je odlučio ostati u Barci. “Analiziramo što nam se dogodilo ove godine kako bismo poboljšali iduću sezonu. Veselimo se osvajanju drugog mjesta. Veselim se.”


Iako se govorilo da će razgovori o njegovoj budućnosti biti zakazani nakon finalne utakmice Barce protiv Seville, odluku je sada potvrdio Romano na društvenim mrežama. Talijanski novinar je rekao da se očekuje da će bivši trener minhenskog Bayerna i njemački izbornik Hansi Flick preuzeti klupu Barcelone za sezonu 2024/25.


Xavi je preuzeo vođenje Barcelone 2021. godine nakon što je dvije godine vodio katarski Al Sadd. Najveći dio igračke karijere od 2015. je proveo u Barceloni, a nakon toga je četiri godine do kraja igračke karijere nosio dres katarskog kluba.