La Liga

Barcelona razbila Elche i povećala svoju prednost u odnosu na drugoplasirani Real Madrid

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Robert Lewandowski se u 20. minuti snašao u kaznenom prostoru onako kako on to zna i provukao loptu u mrežu između nekolicine domaćih igrača i pokraj vratara Badije



ELCHE Uvjerljivom pobjedom 4-0 na gostovanju kod Elchea, nogometaši Barcelone učvrstili su se na vodećoj poziciji ljestvice španjolskog prvenstva i povećali svoju prednost u odnosu na drugoplasirani Real Madrid na 15 bodova.


Robert Lewandowski se u 20. minuti snašao u kaznenom prostoru onako kako on to zna i provukao loptu u mrežu između nekolicine domaćih igrača i pokraj vratara Badije. Katalonci su u drugom poluvremenu napunili mrežu uvjerljivo zadnje momčadi na ljestvici. U 56. minuti je Ansu Fati pogodio za 2-0. Svoj drugi, a Barcelonin treći pogodak Robert Lewandowski je postigao u 66. minuti, a u 70. minuti je za 4-0 strijelac bio Ferran Torres.


Barcelona je došla do 71 boda i pobjegla Real Madridu (56) na 15 bodova prednosti. Madriđani će u nedjelju u 27. kolu ugostiti Valladolid.




Prijeko potrebnu pobjedu ostvarila je Sevilla koja je slavila sa 2-0 na gostovanju u Cadizu. Argentinac Lucas Ocampos je u 51. minuti doveo Sevillu u vodstvo, a konačnih 2-0 postavio je Marokanac Youssef En Nesyri u 74. minuti.


Ivan Rakitić je počeo utakmicu, a igrao je za Sevillu do 70. minute.


Ovom pobjedom je Sevilla došla do 31 boda i zasjela na 13. mjesto preskočivši Getafe koji je u subotu osvojio bod odigravši 0-0 na gostovanju u Bilbau. Cadiz je sa 28 bodova na 16. poziciji, samo dva boda iznad zone ispadanja.


U prvoj utakmici subotnjeg programa Nogometaši Girone su kao domaćini svladali Espanyol sa 2-1 (0-0). Arnau Martinez je doveo Gironu u vodstvo u 53. minuti. Danski reprezentativac Martin Braithwaite je izjednačio u 74. minuti. Devetu pobjedu u sezoni Gironi je donio Urugvajac Christian Stuani u 88. minuti iz kaznenog udarca.


Girona je sa 34 boda privremeno skočila na 10. mjesto, dok je Espanyol sa 27 bodova na 17. poziciji i samo jedan bod iznad zone ispadanja. Vodeća Barcelona ima 68 bodova, čak 12 više od drugoplasiranog Real Madrida.