Nogomet

Barcelona lagano do četvrtfinala Lige prvaka, Arsenal tek nakon penala izbacio Porto

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Wendell je pogodio vratnicu, dok je udarac Galena obranio David Raya za veliko Arsenalovo slavlje



LONDON Nogometaši Arsenala plasirali su se nakon dramatične borbe na svom Emirates stadionu u četvrtfinale Lige prvaka, s ukupnih 5-3 nakon jedanaesteraca klub iz Londona je izbacio Porto.


Uvodnih 90 minuta završilo je s 1-0 za Arsenal čime je poništena istovjetna pobjeda Porta na Dragao stadionu u prvom susretu. Jedini strijelac u Londonu bio je belgijski nogometaš Leandro Trossard u 41. minuti. Nakon što nije bilo golova ni u produžecima odluka je pala u izvođenju jedanaesteraca gdje je na kraju Arsenal slavio s ukupnih 5-3.


Svi su izvođači Arsenala bili precizni, pogađali su Odegaard, Havertz, Saka i Rice. Za Porto su mirni i precizni bili Pepe Aquino i Grujić, ali je Wendell pogodio vratnicu, dok je udarac Galena obranio David Raya za veliko Arsenalovo slavlje.




Nogometaši Barcelone su se probili do četvrtfinala ovosezonskog izdanja Lige prvaka, a to su ostvarili pobijedivši Napoli s 3-1 (2-1) na Olimpijskom stadionu u Barceloni te s ukupnih 4-2 nadigrali još uvijek aktualnog prvaka Italije.


Vodeći pogodak za Barcelonu postigao je Fermin Lopez u 15. minuti. Samo dvije minute poslije Joao Cancelo je u mrežu pospremio loptu koja se odbila od vratnice nakon udarca Raphinhe te tako donio domaćoj momčadi dva gola prednosti. Napoli je uspio smanjiti zaostatak u 30. minuti, a strijelac je bio Kosovar Amir Rrahmani. Za konačnih 3-1 i potvrdu plasmana Barcelone u četvrtfinale strijelac je bio Robert Lewandowski u 83. minuti.