Liga prvaka

Barca jedva svladala kijevski Dinamo, debi Roka Šimića u pobjedi Salzburga protiv Wolfsburga

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U sve komotnijoj situaciji je RB Salzburg, na prvom mjestu skupine G, a u ogledu protiv njemačke momčadi nastupio je i Roko Šimić, mladi hrvatski U-21 reprezentativac.



ZAGREB U srijedu su nogometaši Barcelone ostvarili prvu pobjedu u skupini E ovosezonske Lige prvaka, dok je RB Salzburg sve čvršće na vrhu ljestvice skupine G.


Austrijski prvak je na domaćem terenu svladao Wolfsburg 3-1 i time došao do druge pobjede u svojoj skupini (ima još i remi s gostovanja kod Seville). U sve komotnijoj situaciji je RB Salzburg, na prvom mjestu skupine G, a u ogledu protiv njemačke momčadi nastupio je i Roko Šimić, mladi hrvatski U-21 reprezentativac. Ušao je u igru u 87. minuti što su bili njegovi prvi trenuci u karijeri u nekoj utakmici Lige prvaka.


Žestoka je bila cijela utakmica RB Salzburga i Wolfsburga, a pogotovo njen početak. U 3. minuti Adeyemi je okrunio brzu kontru domaćina te je zabio za 1-0. No, u 15. minuti Nmecha je izjednačio.




Slijedile su brojne šanse na obje strane, s tim da je RB Salzburg ipak bio bolji, a takvu je igru naplatio u drugom poluvremenu. Junak domaćina bio je Okafor koji je postigao oba pogotka (u 65. i 77. minuti) za konačno 3-1 slavlje.


Barcelona je nakon dva poraza i razlike pogodaka 0-6 u prve dvije utakmice skupine E napokon pobijedila. Teškom mukom je svladala kijevski Dinamo na Camp Nou s 1-0 pa su tako sada Kijevljani ostali na dnu ljestvice. Dinamo još nije postigao ni jedan pogodak u Ligi prvaka (gol-razlika 0-6), ali ipak ima jedan bod (0-0 s Benficom).


Utakmicu je odlučio najiskusniji igrač Barcelone. Gerard Pique je pogodio gostujuću mrežu u 36. minuti za slavlje Katalonaca koji imaju tri boda i približili su se Benfici na drugom mjestu koja ima utakmicu manje i bod više.