Vaterpolo

Barakude saznale protivnike u Svjetskoj ligi, prvu utakmicu igraju protiv zlatnih olimpijaca

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu igrati 18. siječnja u gostima kod osvajača olimpijskog zlata na OI u Tokiju Grčke, a drugi susret bi Barakude igrale kod kuće protiv Rusije, 15. veljače sljedeće godine



ZAGREB Hrvatska vaterpolo reprezentacija igrat će protiv Grčke i Rusije u skupini D Svjetske vaterpolske lige za 2022. godinu, odlučio je ždrijeb europskih skupina održan u srijedu u sjedištu Međunarodne organizacije vodenih sportova (FINA) u švicarskom gradu Lausannei.


U skupini A su Mađarska, Crna Gora i Rumunjska, u skupini B Njemačka, Francuska i Španjolska, a u C skupini Srbija, Italija i Slovačka.


Hrvatska reprezentacija će prvu utakmicu igrati 18. siječnja u gostima kod osvajača olimpijskog zlata na OI u Tokiju Grčke, a drugi susret bi Barakude igrale kod kuće protiv Rusije, 15. veljače sljedeće godine. U 3. će kolu naše skupine igrati Rusija – Grčka.




Po dvije reprezentacije iz svake skupine idu dalje, a u četvrtfinalu se križaju A i B, odnosno C i D skupina. Pobjednici četvrtfinalnih susreta plasiraju se na završni turnir Svjetske lige


Ždrijeb skupina vaterpolista:


SKUPINA A – Mađarska, Crna Gora, Rumunjska
SKUPINA B – Njemačka, Francuska, Španjolska
SKUPINA C – Srbija, Italija, Slovačka
SKUPINA D – Grčka, Hrvatska, Rusija