Srebrne u Italiji

Bajrić i Marelja Bošnjak nakon izgubljenog zlata na SP-u u boćanju: “Imale smo prilike koje smo mogle iskoristiti”

Valentina Prokić

DRUGE NA SVIJETU - Nikol Marelja Bošnjak i Carrolina Bajrić

DRUGE NA SVIJETU - Nikol Marelja Bošnjak i Carrolina Bajrić

Nikako da se dojmovi slegnu. Tužne smo jer smo znale da možemo više, ali biti druge na svijetu nije uopće loš rezultat. Ponosna sam na sebe, na rad, trud uložen svih ovih godina, ali mi je istovremeno žao što je ta jedna boća presudila - kaže Marelja Bošnjak



RIJEKA Hrvatske reprezentativke Carrolina Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak (Čavle – Škola boćanja) osvojile su srebrnu medalju u disciplini par klasično na Svjetskom boćarskom prvenstvu u talijanskom Alassiju. Bajrić i Marelja-Bošnjak su u finalu poražene od talijanskog para Valentina Basei i Francesca Carlini 7:6.


Talijanke su sa zadnjom boćom uspjele osvojiti zlato u neizvjesnoj partiji. U seniorskom dijelu Marino Milićević i Pero Ćubela osvojili su broncu u parovima nakon što su u dramatičnom polufinalu poraženi od francuskog dvojca Sébastiena Belaya i Gregorya Chirata 8:7. Ćubelaje osvojio je srebro u pojedinačnom klasičnom nakon što je u finalu poražen od Slovenca Jure Kozjeka 13:3. Utjeha je bio par s Rijom Vojković za jedino hrvatsko zlato, u finalu su s 9:7 svladali Talijane Francescu Carlini i Luigija Grattapagliju.


– Jako sam tužna jer mi je ovo drugi put da sam došla do finala i nisam iskoristila priliku uzeti zlato. Vrlo sam ponosna na svoju kolegicu Nikol, koja je maestralno koštala, vrhunski je igrala, baš na svjetskoj razini iako joj je ovo prvi nastup na svjetskoj smotri. Kod mene je nedostajalo više pogođenih odlučujućih boća kako bih dobil punat, pa čak i dodala koji već osvojenom. Malo sam razočarana svojom igrom jer to nisam bila ona prava ja, kao što sam igrala u dvoboju sa Francuskinjama.




Zbog toga mi jako teško pada što smo izgubile jer nisam odigrala kako znam. Imale smo prilike koje smo mogle iskoristiti, ali nije išlo. S druge strane, prvi nam je put da smo igrale par na ovakvom natjecanju i mislim da možemo biti jako ponosne, bez obzira na sve. Osvojiti srebro na Svjetskom prvenstvu nije mala stvar. Pokazale smo svima da možemo, da smo među najboljima i pokazale smo koliko dobro možemo igrati – rekla je u suzama Carrolina Bajrić nakon finala parova u Alassiju.


Ponos


Nikol Marelja Bošnjak debitirala je na Svjetskom prvenstvu i odmah osvojila srebro, ali ostaje žal za ispuštenom zlatnom prilikom.


– Nikako da se dojmovi slegnu. Tužne smo jer smo znale da možemo više, ali biti druge na svijetu nije uopće loš rezultat. Ponosna sam na sebe, na rad, trud uložen svih ovih godina, ali mi je istovremeno žao što je ta jedna boća presudila. Trudile smo se cijelu partiju, bile smo koncentrirane, poticale jedna drugu na bolju igru, vrlo smo dobro otkoštale cijelu partiju. Žal postoji, ali i ponos, naš zalaganje se prepoznaje. Hvala treneru koji je sve vrijeme vjerovao u nas i bez kojeg ne bi bile tu gdje jesmo i hvala svima na podršci. Bilo je ovo lijepo iskustvo, pokazale smo da imamo volje i znanja te da možemo igrati s najboljima. Sad smo vidjele na čemu treba poraditi i što učini da na sljedećem velikom natjecanju osvojimo sjajniju medalju – rekla je Nikol Marelja Bošnjak.


Srebru u paru Carrolina Bajrić dodala je i srebro u štafeti sa Rijom Vojković (Labin). U finalnoj utrci Bajrić i Vojković poražene su od francuske štafete Barbare Barthet i Annaelle Barazzutti 41:40. Novi poraz za boću potaknuo je i nove suze kod Bajrić, koja je unatoč tome ostvarila veliki rezultat jer Francuskinje su dan ranije u štafeti postavile novi svjetski rekord, a sada su porazile hrvatski dvojac tek za boću.


Svjetska razina


– Riji i meni je ovo prvi put da smo uopće uzele medalju na svjetskoj smotri u štafeti. Završetak je bio iznenađujući s obzirom na to da su Francuskinje prije finala imale vrhunske rezultate. Druga igra koju sam izgubila za punat, stvarno mi je teško i duša me boli, ali pokazale smo im da im konkuriramo, da smo se digle na svjetsku razinu jer ranije je hrvatska štafeta bila četvrta, peta ili joj nije išlo. Sad smo pokazale zube, pokazale da smo tu, velika konkurencija i sigurna sam da druge godine uz rad možemo do zlata. Ponosna sam na svoje suigračice, čestitam i sebi i njima. Sigurna sam da će doći vrijeme za prijeći tu zadnju stepenicu do zlata. Hvala svima koji su bili uz nas, obitelji, prijateljima, treneru Klariću, koji nas je pratio i slao motivacijske poruke, poruke podrške i utjehe – dodala je Bajrić.


Nives Jelovica osvojila je peto mjesto u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično, pobijedivši u razigravanju Čileanku Sabrinu Polito 13:5, dok je u preciznom izbijanju bila deveta. Ria Vojković je bila peta u brzinskom izbijanju.