Slalom u Cortini D'ampezzo

Austrijanka ukrala Mikaeli Schiffrin peti uzastopni naslov, Leona Popović završila 21.

Hina

Leona Popović / NL arhiva

Leona Popović / NL arhiva

Liesnberger, koja je bila najbrža i nakon prve vožnje, do zlata je doskijala s vremenom 1:39.50, srebro je pripalo Slovakinji Petri Vlhovoj čije je vrijeme bilo sekundu sporije (1:40.50), a bronca Amerikanki Mikaeli Shiffrin koja je za pobjednicom zaostala sekundu i 98 stotinki (1:41.48).



CORTINA D’AMPEZZO Austrijanka Katharina Liensberger osvojila je u subotu zlatnu medalju u slalomu kojeg su skijašice vozile na svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo, dok je hrvatska predstavnica u današnjoj utrci Leona Popović zauzela 21. mjesto.


Liesnberger, koja je bila najbrža i nakon prve vožnje, do zlata je doskijala s vremenom 1:39.50, srebro je pripalo Slovakinji Petri Vlhovoj čije je vrijeme bilo sekundu sporije (1:40.50), a bronca Amerikanki Mikaeli Shiffrin koja je za pobjednicom zaostala sekundu i 98 stotinki (1:41.48) i koja danas nije usjela osvojiti peti uzastopni naslov svjetske prvakinje.


Zaostatak Popović za Liensberger je iznosio 4,66 skunde (1:44.16). Druga hrvatska predstavnica u današnjoj utrci Andreja Komšić nije završila prvu vožnju.




Za 23-godišnju Liensberger ovo je treća medalja na ovom svjetskom prvenstvu nakon pto je osvojila zlato u paralelnoms lalomu i broncu u veleslalomu.