Liga nacija

AUSTRIJA – HRVATSKA 1:3 KRAJ! Hrvatska ide na Final Four Lige nacija! Livaja i Lovren pogodili za pobjedu

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Modrić je doveo Hrvatsku u vodstvo već u šestoj minuti, ali domaćin je izjednačio dvije minute kasnije. Livaja i Lovren su u 69. i 72. minuti riješili pitanje pobjednika



RIJEKA Nogometaši Hrvatske od 20.45 sati gostuju kod Austrije, što je zadnja utakmica u grupnoj fazi Lige nacija. Ukoliko Vatreni danas osvoje tri boda, izborit će Final Four elitne skupine Lige nacija.


Jedini slučaj u kojem ne bi izborili završni turnir jest ukoliko ne pobijede Austriju, a Danska kod kuće svlada Francusku.


Hrvatska će se u Beču osjećati kao kod kuće, očekuje se oko 20 tisuća “gostujućih” navijača, a već su uoči susreta ulice Beča bile pune “kockica”.




Stigli su sastavi. Kao što se najavljivalo, Dalić je napravio dosta promjena, tri u obrani, dok su u napadu dvije. Lovren i Gvardiol čine stoperski par, dok će na desnom beku biti Stanišić umjesto Juranovića, a na lijevom Barišić umjesto Sose.


U napadu ovaj put nema Kramarića i Pašalića, već će startati Budimir u samom vrhu, dok su na krilima Vlašić i Perišić. Vezni red ostaje isti – Modrić, Brozović i Kovačić.



90+3. minuta KRAJ! Hrvatska je pobjedom u Beču zauzela prvo mjesto skupine te ide na završni turnir Lige nacija!


84. minuta Kramarić je u igri umjesto Kovačića, a Pašalić umjesto Vlašića.


72. minuta GOOOL! Hrvatska se raspucala, u tri minute pala su dva gola! Sada je strijelac Lovren, koji je posve sam ostao na desnoj strani u petercu, lagano je pogodio glavom.


69. minuta GOOOL! Livaja je peontirao iz blizine nakon odličnog centaršuta Perišića!


65. minuta Još jedna sjajna intervencija Livakovića. Wober je ubacio u šesnaesterac, a Gregoritsch odlično tukao glavom.


60. minuta Lovren je u živom zidu igrao rukom te je još išao prigovarati sucu zbog žutog kartona…


54. minuta Budimir je pao u duelu s igračem Austrije, ali ništa od penala, kojeg su tražili igrači Hrvatske.


46. minuta Počeo je drugi dio, bez promjena u sastavima.


45+4. minuta Kraj prvog poluvremena.


44. minuta Izvrsna obrana Livakovića, golman je sada spasio Vatrene! Arnautović je primio sjajan pas i pucao u situaciji jedan na jedan, opet nam je obrana zaplivala…


40. minuta Domaćin je u završnici poluvremena bolji i konkretniji. Sada je pucao Schlager nakon dobre akcije Austrijanaca, srećom Stanišić je to blokirao.


39. minuta Danci sada imaju i 2:0 protiv Francuske…


31. minuta Danska je povela i u ovom trenutku ima prvo mjesto skupine, a samim time i plasman na Final Four Lige nacija.


24. minuta Imala je Hrvatska sada puno sreće. Lagano su Austrijanci prošli kroz hrvatsku obranu, posebice stoperski dvojac, Baumgartner je tukao iz blizine, ali otišlo je pored gola.


18. minuta Brozović se nažalost ozlijedio te će ga u veznom redu zamijeniti Lovro Majer.


8. minuta GOL! Kakav start utakmice. Stanišić je pogriješio, izgubio je loptu, a Baumgartner je pratio dobar centaršut i glavom pogodio za izjednačenje.


6. minuta GOOOL! Luka Modrić doveo je Hrvatsku u vodstvo! Sjajno se riješio svog klupskog suigrača Alabe i svladao golmana Lindnera.


3. minuta Barišić je ubacio s lijeve strane, u srcu šesnaesterca je bio Budimir, na kraju korner za Hrvatsku.


1.minuta Krenula je utakmica u Beču! Hrvatska ima sjajnu podršku s tribina, na stadionu se nalazi sigurno oko 20.000 hrvatskih navijača.


AUSTRIJA – HRVATSKA 1:3


Stadion »Ernst Happel«. Sudac: Artur Dias (Portugal). Strijelci: 0:1 Modrić (6′), 1:1 Baumgartner (8′), 1:2 Livaja (69′), 1:3 Lovren (72′). Žuti kartoni: Perišić, Lovren (Hrvatska), Sabitzer, Posch (Austrija).


AUSTRIJA: Lindner – Trimmel, Posch (od 62′ Wober), Danso, Alaba – Baumgartner, Seiwald, X. Schlager, Sabitzer – Arnautović (od 62′ Saračević), Gregoritsch.


HRVATSKA: Livaković – Stanišić, Lovren, Gvardiol, Barišić (od 62′ Sosa) – Modrić, Brozović (od 18′ Majer), Kovačić – Vlašić, Budimir (od 62′ Livaja), Perišić.