KRAJ ZA AUSTRIJSKOG VELIKANA?

Austria Beč još uvijek bez licence za novu sezonu, bivšem prvaku prijeti relegacija u treću ligu

Hina

Austria Beč/Foto: Wikimedia Commons

Austria Beč/Foto: Wikimedia Commons

Vodstvo kluba koji je 24 puta bio austrijski prvak, a 27 puta pobjednik nacionalnog Kupa sada ima osam dana za žalbu. Ukoliko bečki klub i u drugoj instanci ostane bez licence, ostaje mu žalba Arbitražnom sudu koji nije tijelo Bundeslige i donosi konačnu odluku umjesto suda.BEČ Jedan od najtrofejnijih austrijskih nogometnih klubova Austria Beč nije dobio licencu za natjecanje u idućoj sezoni, objavila je austrijska Bundesliga.


Vodstvo kluba koji je 24 puta bio austrijski prvak, a 27 puta pobjednik nacionalnog Kupa sada ima osam dana za žalbu. Ukoliko bečki klub i u drugoj instanci ostane bez licence, ostaje mu žalba Arbitražnom sudu koji nije tijelo Bundeslige i donosi konačnu odluku umjesto suda.


“Važno je da, unatoč pandemiji, postupak licenciranja obavljamo prema uobičajenoj proceduri i u duhu regularnosti natjecanja. Čak i u ovo izazovno vrijeme, naš je glavni prioritet da se prvenstvo odlučuje na terenu,” kazao je predsjednik Bundeslige Christian Ebenbauer.
Austria se bori s velikim financijskim problemima. Posljednje godišnje izvješće pokazalo je obveze od 78 milijuna eura. Samo u sezoni 2019./20. klub je ostvario gubitak od 18,8 milijuna eura.


“Zahvaljujući odluci o licenci koju smo dobili, točno znamo koje zahtjeve moramo ispuniti i na što se moramo usredotočiti. Učinit ćemo sve da na vrijeme pružimo dodatne informacije,” rekao je predsjednik kluba Frank Hensel za klupsku stranicu.


Ostalih 11 prvoligaša je dobilo licence, a od drugologaša Austrija Klagenfurt, Wacker Innsbruck i GAK su dobili pravo nastupa u najvišoj ligi u slučaju promocije.


Proces izdavanja licenci za igranje u Bundesligi (1. i 2. liga) se završava 31. svibnja. Ukoliko Austrija ostane bez licence seli u treći razred austrijskog nogometa.