davis cup

Australci pobijedili Mađarsku, Hrvatska je sada na korak do četvrtfinala Davis Cupa

Hina

Fabian Marozsan i Zsombor Piros te Alex Bolt i John Peers/Foto: REUTERS

Fabian Marozsan i Zsombor Piros te Alex Bolt i John Peers/Foto: REUTERS

Ukupnu pobjedu Australcima donijeli su Alex Bolt i John Peers koji su u igri parova svladali Fabiana Marozsana i Zsombora Pirosa sa 6-3, 6-7 (11), 6-3.TORINO Australska teniska reprezentacija pobijedila je izabranu vrstu Mađarske sa 2-1 u dvoboju 2. kola skupine D završnog turnira Davis Cupa, čime je hrvatskoj reprezentaciji širom otvorila vrata četvrtfinala.


Naime, hrvatskoj reprezentaciji je sada za osvajanje prvog mjesta u skupini i plasman u četvrtfinale dovoljna i pobjeda u samo jednom od tri meča u nedjeljnom dvoboju s Mađarima, koji će započeti u 10 sati.


Subotnji meč je odlično počeo za Mađare, jer je njihov drugi igrač Zsombor Piros (282. na ATP ljestvici) sa 4-6, 6-4, 6-3 nadigrao Johna Millmana (ATP – 72.). Australce je u igru za pobjedu vratio Alex De Minaur koji je sa 7-5, 2-6, 7-6 (2) svladao Martona Fucsovicsa nakon tri sata i pet minuta igre.
Ukupnu pobjedu Australcima donijeli su Alex Bolt i John Peers koji su u igri parova svladali Fabiana Marozsana i Zsombora Pirosa sa 6-3, 6-7 (11), 6-3.


Unatoč pobjedi Australci više ne mogu biti prvi u skupini, a do drugog mjesta mogu uz pobjedu Hrvatske protiv Mađarske. Mađari do prvog mjesta mogu samo maksimalnom 3-0 pobjedom nad Hrvatskom, dok bi u slučaju rezultata 2-1 za Mađare, Hrvatska zbog većeg broja pojedinačnih pobjeda (4-2) imala prednost u odnosu na preostale dvije reprezentacije (Mađarska 3-3, Australija 2-4).