PROBLEMI ZA NIJEMCA

ATP pokrenuo istragu protiv Zvereva zbog zlostavljanja bivše djevojke: “Osuđujemo svako nasilje”

Hina

Alexander Zverev/Foto REUTERS

Alexander Zverev/Foto REUTERS

"Optužbe podignute protiv Zvereva ozbiljne su i imamo odgovornost riješiti ih. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i poduzmemo odgovarajuće radnje," rekao je Calvelli.LONDON Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) pokrenulo je istragu protiv četvrtog tenisača svijeta Nijemca Alexandera Zvereva zbog njegovog navodnog fizičkog i psihičkog zlostavljanja bivše djevojke.


ATP je pokrenuo istragu nakon što je Olga Šaripova optužila njemačkog tenisača da ju je tijekom njihove veze fizički i psihički zlostavljao. Šaripova ga je optužila za “udaranje glavom o zid i pokušaj gušenja jastukom” od čega se spasila pobjegavši bosa iz hotelske sobe u New Yorku.


“U tijeku je je interna istraga o navodima u vezi s Alexanderom Zverevom,” objavio je ATP.
“ATP u potpunosti osuđuje svako nasilje ili zlostavljanje i istražit će takve navode koji se odnose na ponašanje igrača tijekom turnira,” navodi se u priopćenju.


Njemački tenisač od samog početka negira optužbe za nasilje, a u kolovozu ove godine odlučio je potražiti zaštitu na sudu.


Generalni direktor ATP-a Massimo Calvelli rekao je kako su optužbe protiv Zvereva ozbiljne i da je odgovornost ATP-a da se njima bavi.


“Optužbe podignute protiv Zvereva ozbiljne su i imamo odgovornost riješiti ih. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i poduzmemo odgovarajuće radnje,” rekao je Calvelli.