LA LIGA

Atleticu samo bod na gostovanju kod posljednje momčadi lige

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Atletico je s 52 boda na četvrtom mjestu, dok je Almeria trećim uzastopnim remijem došla do devet bodova, ali još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni



ALMERIA Madridski Atletico osvojio je samo bod na gostovanju kod posljednjeplasirane Almerije, odigravši 2-2 u 26. kolu španjolske LaLige, iako je momčad Diega Simeonea dvaput vodila.


Madriđani su poveli već u 2. minuti pogotkom Angela Corree. U 27. minuti je izjednačio Luka Romero. Novo vodstvo gostima donio je Rodrigo de Paul u 57. minuti, ali je sedam minuta poslije ponovno Rodrigo de Paul bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i postavio konačnih 2-2.


Atletico je s 52 boda na četvrtom mjestu, dok je Almeria trećim uzastopnim remijem došla do devet bodova, ali još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni.




Nogometaši Alavesa i Mallorce odigrali su 1-1 u drugoj utakmici subotnjeg programa. Mreže su mirovale sve do 76. minute, kad je domaću momčad u vodstvo doveo Carlos Benavidez. Nogometaši Mallorce ipak su uspjeli iz Baskije otići neporaženi zahvaljujući Matiji Nastasiću koji je u 88. minuti postigao gol za konačnih 1-1.


Alaves s 29 bodova trenutačno zauzima 12. mjesto, dok je Mallorca na 16. poziciji s 24 boda, sedam više od prve momčadi koja se nalazi u zoni ispadanja, a to je Cadiz. Andaluzijska momčad ima utakmicu manje od Mallorce.


Nogometaši Barcelone svladali su kao domaćini Getafe s 4-0 (1-0) i nakon dugo vremena su ponovno došli na drugo mjesto.  Barcelona je svoju nadmoć na Olimpijskom stadionu, gdje igra svoje domaće utakmice u ovoj sezoni, okrunila prvi put u 20. minuti, kad je Raphinha zatresao mrežu gostiju iz madridskog predgrađa.


Joao Felix je u 53. minuti povećao prednost Katalonaca, a Frenkie de Jong je u 61. minuti pogodio za 3-0. Konačnih 4-0 postavio je Fermin Lopez u drugoj minuti dodatka.


Barcelona je u 26 nastupa skupila 57 bodova i došla na pet bodova od vodećeg Real Madrida koji ima utakmicu manje. Na trećem mjestu je Girona s 56 bodova i također utakmicom manje od Barcelone. Getafe je s 34 boda na desetoj poziciji.