EUROPSKO U-23 PRVENSTVO

Atletičarka Kvarnera i atletičar Krka zapaženi na Europskom U-23 prvenstvu: Barnjak zasjala, Bonifačić najavio rekord

Ivana Vaupotić

Klara Barnjak/Foto: PIXSELL

Klara Barnjak/Foto: PIXSELL

Ja sam svoj cilj ispunila, ali motivacija je još veća pa idemo probati uzeti medalju - rekla je Klara Barnjak, koja je skokom od 6,34 metra zasjela na sedmo mjesto svih vremena u Hrvatskoj.



RIJEKA Klara Barnjak plasirala se u finale skoka udalj na Europskom mlađeseniorskom prvenstvu, domaćin kojega je Tallin. Atletičarka Kvarnera u drugoj je seriji skočila 6,34 metra, za 22 centimetra popravila svoj osobni rekord i šestim rezultatom osigurala svoj prvi finale s velikih natjecanja (15.20 sati).


– Još uvijek ne mogu vjerovati što sam napravila, čestitke mi stižu na sve strane. Želja je bila velika, ali, iskreno, na zagrijavanju skokovi nisu bili na mojoj razini i nisam očekivala da ću skočiti osobni rekord. No, to me nije omelo da se još više potrudim i dobro skočim. Ja sam svoj cilj ispunila, ali motivacija je još veća pa idemo probati uzeti medalju – rekla je Klara Barnjak, koja je skokom od 6,34 metra zasjela na sedmo mjesto svih vremena u Hrvatskoj.


Atletičarka Kvarnera natjecanje u Tallinnu otvorila je prijestupom, potom je skočila osobni rekord od 6,34 metra, nakon čega je kvalifikacije zaključila skokom od 6,13 metara.




Svoj nastup u Tallinnu jučer je započeo i atletičar Krka Fran Bonifačić, koji se nakon prvoga dana desetoboja i nastupa u pet disciplina nalazi na 12. mjestu s 3.902 boda. To je čak 227 bodova više nego kada je krajem travnja na mitingu u talijanskoj Lani popravio mlađeseniorski rekord Hrvatske (7.406), tada je nakon pet disciplina sakupio 3.675 bodova.


Bonifačić je utrku na 100 metara istrčao za 11.51 sekundi, udalj je skočio 7,38 metara, potom je kuglu bacio 14,59 metara i svoj osobni rekord popravio za 32 centimetra. Uslijedilo je natjecanje u visu u kojem je atletičar Krka preskočio letvicu na visini od 193 centimetra, a prvi dan natjecanja zaključio je utrkom na 400 metara u kojoj je trčavši 51.61 sekundi za 20 stotinki popravio osobni rekord.


Marija Tolj zauzela je deseto mjesto u finalu bacanja kugle hicem od 15,74 metra, rezultat je to osam centimetara kraći nego u jutarnjim kvalifikacijama u kojima je zauzela osmo mjesto. Veronika Drljačić istrčala je 16. rezultat polufinalne utrke na 200 metara, ciljem je prošla za 23.82 sekunde i za jednu stotinku popravila svoj osobni rekord istrčan u kvalifikacijama