Sara Superina

Atletičarka Kvarnera danas će nastupiti na SP-u u planinskom trčanju i trailu: “Nema treme, jedva čekam da počne”

Ivana Vaupotić

Sara Superina/Foto AK KVARNER

Sara Superina/Foto AK KVARNER

Nisam se posebno pripremala, izbornik je savjetovao da nastavim raditi po trenerovom planu po kojem se spremam za ostatak sezone na otvorenom. Tako sam i napravila - kaže studentica treće godine kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu



RIJEKA Pred Sarom Superina novi je izazov, nastup na Svjetskom prvenstvu u planinskom trčanju i trailu, domaćin kojega je Innsbruck. Atletičarka Kvarnera specijalizirana za srednje pruge nastupit će u današnjoj vertical utrci na poziv izbornika Dragana Jankovića, koji je zaslužila zahvaljujući bronci s prošlogodišnjeg prvenstva Hrvatske u planinskom trčanju.


– Ova utrka je otvorenog tipa, što znači da za nju nije bilo potrebno istrčati normu, ali izbornik Janković me nakon državnoga prvenstva pitao bih li nastupila i poziv sam, naravno, prihvatila – rekla je Sara Superina, koja će trčati u utrci dugoj sedam kilometara s ciljem na 2.000 metara nadmorske visine.


– Ovo će biti nešto potpuno novo za mene zbog nadmorske visine. Primjerice, na ovogodišnjem državnom prvenstvu u planinskom trčanju trčalo se s Trga bana Jelačića na Sljeme, koje se nalazi na 1.000 metara nadmorske visine pa će mi današnja utrka biti baš velik izazov. Naša utrka je specifična po tome što nema uspona i silazaka s njih, već se samo trči uzbrdo.




Nisam se posebno pripremala, izbornik je savjetovao da nastavim raditi po trenerovom planu po kojem se spremam za ostatak sezone na otvorenom. Tako sam i napravila – kaže studentica treće godine kemije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, koja će u Innsbrucku imati premijeru u dresu hrvatske reprezentacije.


– Moj jedini cilj je da dam svoj maksimum i utrku završim u prvoj polovini natjecatelja. Nema treme, već jedva čekam da počne natjecanje pa da vidim koliko i što mogu. Osjećaj je drukčiji nego kad trčim na stazi, ne znam što mogu očekivati, ali baš se radujem – kaže Sara, koja u svojoj kolekciji ima 11 odličja s državnih prvenstava.