Premiership

Aston Villa i Manchester United remizirali, momčad Stevena Gerrarda oživjela ulaskom Coutinha

Hina

Philippe Coutinho/Foto REUTERS

Philippe Coutinho/Foto REUTERS

Prvo je Ramsey (77) smanjio, a onda je Coutinho u svom prvom nastupu za Villu pogodio za konačnih 2-2.



BIRMINGHAM U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Aston Villa i Manchester United su igrali 2-2 (0-1).


United je poveo 2-0 s dva gola Brune Fernendesa (6, 67), prvoga je postigao iz slobodnog udarca uz obilatu pomoć domaćeg vratara Martineza kojemu je lopta iskliznula iz ruku te kroz noge prešla preko gol-linije, a drugoga snažnim udarcem nakon dodavanja Freda, te se činilo kako će osvojiti sva tri boda.


No, sastav Stevena Gerrarda je “oživio” ulaskom novodošlog Coutinha i s dva gola u četiri minute stigao do boda. Prvo je Ramsey (77) smanjio, a onda je Coutinho u svom prvom nastupu za Villu pogodio za konačnih 2-2.




United je ostao sedmi na ljestvici sa 32 boda, dok je Villa 13. sa 23.


Ranije u subotu je u derbiju kola branitelj naslova i vodeći sastav na ljestvici Manchester City je kao domaćin svladao drugoplasirani Chelsea sa 1-0 (0-0). Pogodak za 12. uzastopnu prvenstvenu pobjedu Cityja postigao je Kevin De Bruyne preciznim prizemnim udarcem sa 20-ak metara u 70. minuti.


Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitavu utakmicu za Chelsea. Vodeći City sada ima 56 bodova, 13 više od drugog Chelseaja, a 14 više uz dvije utakmice više od trećeg Liverpoola.