PREMIERSHIP

Arsenal 13. uzastopna žrtva Manchester Cityja, Sterling riješio pitanje pobjednika u drugoj minuti

Hina

Raheem Sterling slavi pogodak/Foto: REUTERS

Raheem Sterling slavi pogodak/Foto: REUTERS

Jedini pogodak na utakmici postigao je Sterling već u 2. minuti kada je glavom proslijedio ubačaj Mahreza iza leđa Lena.



LONDON Nogometaši Manchester Cityja ostvarili su 13. uzastopnu pobjedu u Premier ligi svladavši kao gosti u susretu 25. kola Arsenal sa 1-0 (1-0).


Jedini pogodak na utakmici postigao je Sterling već u 2. minuti kada je glavom proslijedio ubačaj Mahreza iza leđa Lena.


Vodeći City sada ima 59 bodova, 10 više od drugog Leicester Cityja koji je ranije u nedjelju kao gost svladao Aston Villu s 2:1 (2:0), a 13 više od trećeg Manchester Uniteda. Arsenal je ostao 10. sa 34 boda.




Leicester City je ključnu prednost u Birminghamu ostvario sredinom prvog poluvremena kada je golovima Maddisona u 19. i Barnesa u 23. minuti poveo sa 2:0. Domaći su se vratili u utakmicu početkom nastavka kada je Traore u 48. minuti iz velike blizine svladao Schmeichela, no rezultat se do kraja dvoboja više nije mijenjao.


Aston Villa je osma sa 36 bodova i dvije utakmice manje.


West Ham United je pobijedio na Olimpijskom stadionu u Londonu Tottenham Hotspur sa 2:1 (1:0) čime je došao do četvrtog mjesta na ljestvici. Već u 3. minuti Antonio je svladao Llorisa. Na 2:0 je prednost domaćih povećao Lingard u 47. minuti, što mu je već treći pogodak za West Ham po dolasku iz Manchester Uniteda. Gosti su uspjeli samo smanjiti zaostatak u 64. minuti, kad je Gareth Bale asistirao Lucasu Mouri.


Novom, 13. pobjedom u Premier ligi West Ham je došao do 45 bodova i četvrtog mjesta na ljestvici, koje vodi u Ligu prvaka u sljedećoj sezoni. Tottenham je doživio osmi poraz, ostao na 36 bodova i devetom mjestu.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore