NAVIJAČI NEZADOVOLJNI

Armada nezadovoljna novim dresom Rijeke: “Zna se koja je godina osnutka kluba, protivimo se mijenjanju povijesti”

Portal Novi list

Novi dres Rijeke/Foto: screenshot

Novi dres Rijeke/Foto: screenshot

"Ovim putem se izrazito protivimo takvim postupcima kojima se mijenja naša povijest, godina osnutka, a sada očito i dres, pa samim time i naše klupske boje, a dobro se zna da su to plava i bijela", stoji u priopćenju Armade.



RIJEKA  NK Rijeka na ranije ovaj tjedan objavila je video u kojem predstavlja novi dres, koji će biti svojevrsni “hommage” povijesti kluba. Na njemu je i sporna godina osnutka, 1906., a svoje nezadovoljstvo tom činjenicom izjavio je i Klub navijača Armada, čiji tekst prenosimo u cijelosti.


“Klub navijača Armada Rijeka ovim putem ima potrebu izraziti svoje mišljenje i nezadovoljstvo povodom nastupanja HNK Rijeke u novim tzv. „retro“ dresovima, u bilo kojoj utakmici koja će se održati u budućnosti, počevši od najavljene u nedjelju protiv HNK Šibenik.





Svi mi koji naš klub pratimo malo duže dobro znamo kako je godina osnutka HNK Rijeke 1946. (kao NK Kvarner), a u daljnje objašnjavanje povijesti ovom prilikom ne želimo ulaziti.


Ovim putem se izrazito protivimo takvim postupcima kojima se mijenja naša povijest, godina osnutka, a sada očito i dres, pa samim time i naše klupske boje, a dobro se zna da su to plava i bijela. Za druge boje na dresu nema mjesta, pa bio on i treći ili trening dres.


Stoga ovom prilikom apeliramo na inicijatore ove ideje da se ne vode modernim europskim trendovima, već da za promjenu poslušaju mišljenje navijača, odnosno članova kluba.


Sve u svrhu poboljšanja rada, vizualnog identiteta, te općenito za boljitak HNK Rijeke – jer ipak je klub iznad svakog pojedinca, pa i nas!
Zato pozivamo sve navijače da prije svega dođu na utakmicu protiv Šibenika poderu grla i pruže podršku igračima jer oni to zaslužuju te da dođu u dresovima i bojama najdražeg nam kluba PLAVO – BIJELIM!” stoji u objavi Armade.