Dolazi Zadar

AO Škrljevo u ovosezonskom debiju na domaćem terenu ugošćuje aktualnog prvaka Hrvatske: “Tražit ćemo svoju šansu”

Luka Medak

PRVAK STIŽE U MAVRINCE - Ivan Vrgoč

PRVAK STIŽE U MAVRINCE - Ivan Vrgoč

Najviše pažnje moramo posvetiti na skok-igru, kako u obrani tako i u napadu, ne dozvoliti im prilike iz drugog pokušaja. Ako budemo to odradili na visokoj razini, onda ćemo im moći parirati i imat ćemo šanse - rekao je Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas od 18 sati igraju utakmicu drugog kola HT Premijer lige, a u ovosezonskom debiju na domaćem terenu na Mavrince im dolazi Zadar, aktualni prvak Hrvatske.


– Zadar je velik izazov za nas. To je ekipa koja je u većem dijelu ostala ista kao i prošle sezone, ali dojma sam da su sada još jači na vanjskim pozicijama. Bez sumnje će i ove godine pretendirati za prvaka Hrvatske, ali mi ćemo svejedno tražiti svoju šansu. Najviše pažnje moramo posvetiti na skok-igru, kako u obrani tako i u napadu, ne dozvoliti im prilike iz drugog pokušaja. Ako budemo to odradili na visokoj razini, onda ćemo im moći parirati i imat ćemo šanse – rekao je Damir Rajković, trener AO Škrljeva.


Ozlijeđeni dvojac


U pobjedi u prvom kolu protiv Furnira Škrljevčani su igrali bez ozlijeđenih Stefana Šajina i Luke Vucića, a nažalost će bez spomenutog dvojca morati igrati i protiv Zadra.




– Nastavit ćemo igrati s tom skraćenom rotacijom, ali već smo u pripremnoj utakmici pokazali da smo s jednom energičnošću, agresijom i dobrim pritiskom mogli parirati Zadru. Naravno, to je ipak samo pripremna utakmica i ovo je sada sasvim drugačiji susret, ali tada smo vidjeli u kakvo stanje moramo dovesti utakmicu da bismo imali šanse. Šajin će sljedeći tjedan početi s treninzima, vjerojatno će preskočiti još utakmicu s Previdzom, ali trebao bi biti spreman za Osijek. Što se Vucića tiče, moramo još vidjeti kroz tjedan u kojoj je fazi oporavka, još je teško prognozirati kada će biti spreman – objašnjava Rajković.


Vjetar u leđa


Prvi put nakon dugog razdoblja strogih mjera na tribinama dvorane u Mavrincima konačno će smjeti biti i gledatelji. Ovaj put je dozvoljena trećina kapaciteta dvorane, a navijači će smjeti prisustvovati uz predočenje COVID potvrda.


– Vjerujem da će doći navijači u najvećem dozvoljenom broju, puno nam znače i uvijek su bili naš šesti igrač. Veselimo se njihovoj podršci nakog toliko dugo vremena, sigurno će nam biti jedan vjetar u leđa – optimističan je trener Škrljeva.


Nakon utakmice sa Zadrom već u srijedu Škrljevčani igraju i prvu utakmicu Alpe Adria kupa, kada će im u goste doći slovačka Prievidza.


– Idemo korak po korak, o toj utakmici ćemo razmišljati tek nakon Zadra. Svakog protivnika shvaćamo jednako ozbiljno pa se i pripremamo utakmicu po utakmicu. Uostalom, rosteri se mijenjaju iz dana u dan i teško je nekoga toliko unaprijed skautirati i nešto predvidjeti, tako da ćemo pričekati početak sljedećeg tjedna za pripremu – zaključio je trener Rajković.