Alpe Adria kup

AO Škrljevo traži iskupljenje u Ljubljani, u prošlom susretu raspali su se u zadnjoj četvrtini: “Moramo poboljšati obrambeni skok”

Luka Medak

STANDARDAN - Mario Rajčić tijekom prvog ogleda s Ljubljančanima/Foto S. DRECHSLER

STANDARDAN - Mario Rajčić tijekom prvog ogleda s Ljubljančanima/Foto S. DRECHSLER

Ako ih u tome zatvorimo, ne bi trebalo biti previše problema da pobjeda ode na našu stranu - tvrdi Mario Rajčić



RIJEKA Nakon važne prvenstvene pobjede u Velikoj Gorici, košarkaši Adria Oil Škrljeva ponovo se okreću Alpe Adria kupu, u kojem su večeras od 20 sati gosti ljubljanske Ilirije. Bit će to njihov drugi međusobni susret u tjedan dana, prošle su srijede Slovenci gostovali na Mavrincima, gdje su i uzeli bodove nakon neshvatljivog raspada sistema Škrljevčana u posljednjoj četvrtini, kada su gostima dozvolili 20 uzastopnih poena.


– Mislim da nas i ovaj put čeka dosta teška utakmica, pogotovo zato što su oni bolji doma nego u gostima. Najveća boljka u prošloj utakmici, osim onih zadnjih pet minuta kada smo radili kadetske greške, bio je naš obrambeni skok. Ako ih u tome zatvorimo, kao i nekoliko njihovih igrača koji kvalitetom odskaču od ostalih, mislim da ne bi trebalo biti previše problema da ovaj put pobjeda ode na našu stranu – kaže Mario Rajčić, koji je u spomenutom porazu od Ilirije bio najbolji strijelac Zelenih s 21 ubačajem.


Barnjak i Jelenković se vraćaju

Nakon neshvatljivog poraza u prvom međusobnom susretu trener Adria Oil Škrljeva Damir Rajković imao je razloga biti nezadovoljan igrom svojih igrača, no sada će ipak biti pojačan važnim dvojcem koji je prvi susret propustio. No, ovaj put neće biti Paola Marinellija, koji je u toj utakmici igrao važnu ulogu.
– U Ljubljanu idemo bez Marinellija i Bešića, ali se za razliku od prošlotjednog susreta u sastav vraćaju kapetan Josip Barnjak i Toni Jelenković. Očekujemo pobjedu i puno bolju igru nego prošle srijede. Vjerujem da možemo pružiti igru kao protiv Gorice – naglasio je Rajković.
Slično razmišlja i junak pobjede u Velikoj Gorici Toni Jelenković, kojeg je viroza prikovala za krevet u prvoj utakmici protiv slovenske momčadi.
– Moramo pobijediti jer tako ostajemo u igri za četvrtfinale. Vjerujem da ćemo se iskupiti za poraz od prije tjedan dana. Nismo mogli puno razmišljati o protivniku jer smo se morali odmoriti od teškog gostovanja u Velikoj Gorici. Ipak, vjerujem u ekipu i našu pobjedu – rekao je razigravač Zelenih.



– Od samog početka te utakmice sam osjetio da sam vruć i suigrači su me dobro pronalazili. Osim toga, sigurno da je igralo ulogu i to što smo igrali bez Barnjaka i Jelenkovića, pa sam imao veću priliku i bio sam opušteniji, ali vjerujem da opet mogu ponoviti takav nastup – optimističan je Rajčić.


Večerašnjom pobjedom u Ljubljani Škrljevčani bi se izjednačili sa Slovencima na vrhu ljestvice jer bi obje momčadi imale dvije pobjede i jedan poraz.


– Tek su prošla dva kola, još nismo uopće igrali protiv češke Slunete, znamo samo dvije momčadi i rano je još govoriti gdje ćemo završiti, ali naravno da nam je za početak cilj proći skupinu. Sve ćemo vidjeti s vremenom – objašnjava krilo Zelenih.


Rajčiću je ovo prva sezona u dresu Adria Oil Škrljeva, ali već se nametnuo kao standarni igrač u početnoj petorci.


– Za sada sam zadovoljan svojom igrom i ulogom u klubu. Još sam mlad, imam dosta oscilacija u igri, ali znam svoju ulogu, timski sam igrač i zato sam standardan u momčadi. Sve to može biti još bolje, samo moram naporno raditi cijelu sezonu. Ne sumnjam da će biti vidljiv napredak – zaključio je Rajčić.