Liga prvaka

Ante Čačić zadovoljan učinkom Modrih uoči gostovanja u Norveškoj: “Optimist sam, a umjetna trava nije naš alibi”

Davor Petrović

Ante Čačić/G. STANZL/PIXSELL

Ante Čačić/G. STANZL/PIXSELL

Gostujemo kod momčadi koja je vrijedna poštovanja i napravit će sve za pozitivan rezultat. Međutim, i mi želimo napraviti čvrsti korak prema Ligi prvaka - kaže Čačić



ZAGREB Sutrašnjom prvom utakmicom zadnje runde kvalifikacija Lige prvaka Dinamo kreće u dvokorak prema svom najvažnijem cilju ove sezone. Modri su pod stručnim vodstvom Ante Čačića na tom putu uspješno apsolvirali makedonski Shkupi (2:2, 1:0) i Ludogorec iz Bugarske (2:1, 3:2), a sada ih očekuje Bodo/Glimt, norveški prvak impresivne statistike, koji je prošle sezone dogurao do četvrtfinala Konferencijske lige.


– Možemo biti više nego zadovoljni našim dosadašnjim učinkom. U četiri europske utakmice upisali smo tri pobjede i remi, u pet prvenstvenih dvoboja imamo četiri pobjede i remi, s time da smo slavili u velikom derbiju s Hajdukom. Stvarno smo bili vrlo učinkoviti, a rekao sam da očekujem da momčad bude najspremnija u kolovozu, u doba završnice kvalifikacija Lige prvaka – tvrdi Ante Čačić, koji je u Norvešku poveo svoje najjače adute u ovom trenutku.


To znači da su u Zagrebu ostali oporavljenici Josip Šutalo i Kevin Theophile-Catherine te Daniel Štefulj, koji nije ni prijavljen UEFA-i za ovu fazu natjecanja. Svi ostali igrači su zdravi i spremni za dvoboj s norveškim prvakom, čija je tržišna vrijednost skromnih 17.8 milijuna eura.




– Gostujemo kod momčadi koja je vrijedna poštovanja i napravit će sve za pozitivan rezultat. Međutim, i mi želimo napraviti čvrsti korak prema Ligi prvaka. Optimist sam, jer je na zadnje dvije utakmice momčad pokazala da se veliki broj igrača približava vrhuncu forme. Što se umjetne trave tiče, nadam se da će trening biti dovoljan da se igrači upoznaju s podlogom. Ne bih želio davati nikakve alibije jer smo dovoljno tehnički kvalitetni da budemo dobri i na umjetnoj travi – zaključuje Čačić.