SuperSport HNL

Ante Čačić nahvalio Puljane uoči sutrašnjeg dvoboja na Maksimiru pa priznao: “Nedostaju nam barem dva boda”

Portal Novilist.hr

Ante Čačić/Foto PIXSELL

Ante Čačić/Foto PIXSELL

Držim da su uvjeti bili nenogometni i to nas je limitiralo. Imali smo i probleme s izostancima. Vraća nam se Mišić, vidjet ćemo hoće li Ivanušec biti spreman, a Petković bi mogao više igrati - kaže trener Dinama



ZAGREB Lider HNL-a Dinamo već će sutra od 17 sati na Maksimiru ugostiti Istru 1961, jedno od najvećih iznenađenja ove sezone. Iako su Modri u nastavku sezone stigli do tek jedne pobjede u tri utakmice, Hajduk im se nije približio na samom vrhu jer je upisao poraze upravo od Puljane te Rijeke.


Istra će sutra u Zagrebu, pak, krenuti po novo iznenađenje i borbu za četvrto mjesto lige.


– Istra je pokazala zavidnu formu, vrlo je učinkovita. Ima sedam bodova iz tri utakmice i gol razliku 5-1, a rad trenera Garcije došao je na bodovnu naplatu. Gajio je igru i kombinatoriku, to mu se sada poklopilo. Veseli me jer je trener takvog poimanja nogometa. To je dobit za hrvatsku ligu i Istru – pohvalio je Ante Čačić Puljane, osvrnuvši se potom i na svoju igru.




– Na nama je da popravimo bodovni učinak, prva tri kola nisu bila prema očekivanju, nedostaju nam barem dva boda. Držim da su uvjeti bili nenogometni i to nas je limitiralo. Imali smo i probleme s izostancima. Vraća nam se Mišić, vidjet ćemo hoće li Ivanušec biti spreman, a Petković bi mogao više igrati.


Čačić ne može računati na Josipa Šutala zbog kartona.


– Istra dolazi rasterećena, njima će zapravo biti lakše igrati na Maksimiru. Nemaju što izgubiti, samo dobiti. Igranje protiv Dinama je inspiracija za svakog igrača. Oni imaju dobru psihološku pripremu jer nemaju imperativ osim prezentirati svoje kvalitete. Da su opasni, pokazali su protiv Hajduka. Utakmica će se igrati u dva smjera i to je ono što me veseli. Igrati protiv Dinama je inspiracija za svakog igrača – zaključio je Čačić.