Druga NL

Andrej Prskalo uoči derbija Opatije i Marsonije: “Moramo biti pametni i ne smijemo srljati”

Ivan Volarić

PRAVI TEST MOGUĆNOSTI - Andrej Prskalo/Foto M. GRACIN

PRAVI TEST MOGUĆNOSTI - Andrej Prskalo/Foto M. GRACIN

Brođani su opasni i dobri u napadu, imaju u tom dijelu nekoliko vrlo kvalitetnih pojedinaca - kaže Prskalo



RIJEKA Kantrida ni ovoga tjedna neće biti lišena drugoligaških nogometnih predstava. Nakon dvaju ogleda Krka, danas (16.30) ovosezonsku domaću prvenstvenu premijeru pod stijenama imat će i nogometaši Opatije.


I to ne bilo kakvu! Crno-bijele, nakon dvaju uzastopnih gostovanja na startu nove sezone, čeka derbi protiv Marsonije, jedine momčadi u ligi uz vodeće Trnje, koja je osvojila svih šest bodova u prvih 180 minuta ovoga prvenstva. Opatijci su upisali četiri boda, nakon što su odigrali 1:1 u Belišću, prošle subote slavili su minimalno u Dugom Selu.


– Zadovoljan sam – započeo je Andrej Prskalo, iskusni vratar Opatijaca. – Osvojili smo četiri boda u dvije utakmice, primili samo jedan gol. To je uvijek dobar pokazatelj. Jasno, ima još puno prostora za napredak u igri. Nismo praktički odigrali niti jednu utakmicu u istom sastavu, uvijek je netko nedostajao. Vjerujem stoga da ćemo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje i na planu igre.




Opatijci i da žele ne mogu pobjeći od visokih ambicija.


– Kada se pogledaju imena u našem sastavu, suvišno je naglašavati ambicije. No uvijek sam više pristalica priče na terenu nego izvan njega. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to u konačnici odvesti – dodao je Prskalo, koji bi, ako je suditi po prvim dvama kolima, danas mogao imati dosta posla.


– Vidim i da su Brođani zabili dosta golova. Pričao sam s nekoliko trenera i svi mi kažu da su jako ambiciozni i smatraju se pretedentima na viši rang. Jasno je stoga da nas čeka teška utakmica.


Ovaj susret će u svakom slučaju predstavljati prilično pouzdan test mogućnosti Bogolinove momčadi na startu prvenstva. Pobjede bi trasirala put prema samom vrhu.


– Moramo biti pametni i ne smijemo srljati. Brođani su opasni i dobri u napadu, imaju u tom dijelu nekoliko vrlo kvalitetnih pojedinaca. Treba ih respektirati, ali i vjerovati u svoje mogućnosti. Uostalom, igramo doma, na svojem travnjaku i sigurno ćemo sve napraviti za pobjedu – rekao je Prskalo.