Riječi hvale

Andrea Pirlo o svojem prvom pomoćniku: “Tudor ima izraženu osobnost, on je savršen izbor”

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Dovođenje Tudora bila je moja odluka. Trebao mi je pomoćnik s iskustvom, koji je bivši igrač, a njemu je plus i što je igrao za Juventus - rekao je trener Juventusa tijekom svojeg prvog razgovora s novinarima



TORINO Andrea Pirlo prvi je put izašao pred medije nakon što je predstavljen kao trener Juventusa te je s nekolicinom novinara razgovarao o svojoj viziji nogometa, igračima, ali i svojem pomoćniku Igoru Tudoru.


– Želim vratiti entuzijazam s proaktivnim nogometom i dominacijom u igri. Rekao sam dvije stvari igračima: “Uvijek morate imati loptu” i “Kada ju izgubite, morate ju brzo vratiti natrag” – jasan je bio Pirlo prilikom prvoga razgovora s novinarima kao trener Juventusa.


– Kvalitetni igrači mogu igrati zajedno u bilo kojoj momčadi. Dybala je važan igrač i on će biti dio projekta, Arthur može pokriti više pozicija te će biti koristan tijekom sezone.




Andrea Pirlo je za svojeg prvog pomoćnika odabrao hrvatskoga trenera Igora Tudora.


– Dovođenje Tudora bila je moja odluka. Trebao mi je pomoćnik s iskustvom, koji je bivši igrač, a njemu je plus i što je igrao za Juventus. Pored svega toga trebao mi je netko tko ima izraženu osobnost, on je jednostavno bio savršen izbor – nahvalio je Tudora trener Juventusa.